Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szeptember 15-re készül el az új budapesti tranzitzóna

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nyolcszáz migránsnak jut majd hely Verseny utcai ideiglenes szociális blokk területén, amely legkésőbb szeptember 15-re készül el - közölte a főpolgármester. Tarlós István a 3-as metró és a Széll Kálmán tér felújításáról is beszélt rendszeres péntekenkénti sajtótájékoztatóján.

Nyolcszáz migránsnak tudnak majd alvási lehetőséget biztosítani a legkésőbb szeptember 15-re között elkészülő Verseny utcai ideiglenes szociális blokk területén - közölte Tarlós István főpolgármester pénteken budapesti sajtótájékoztatóján.

Tarlós István kérdésre válaszolva hangsúlyozta, ha úgy alakul, akkor újabb zóna kialakítása is szóba kerülhet.

A Széll Kálmán tér felújításról azt mondta, hogy a szerződésmódosítások ellenére a beruházás jól halad, a fonódó villamos év végén elindulhat.

A főpolgármester arról is beszélt, hogy a 3-as metró szerelvényeinek felújítása 2017 elejére befejeződik, majd kezdődhet a metróvonal rekonstrukciója, amely 125 milliárd forint lehet.

Tarlós István elmondta, hogy a 3-as metró infrastruktúrájának felújítási határideje 2018. december 31. Megjegyezte ugyanakkor, hogy ez a hivatalos határidő, de - csúszás esetén is - legkésőbb 2019 közepéig be kell fejeződniük a munkálatoknak.

Tarlós István hozzátette: a szerelvények felújításának költsége 69 milliárd forint lehet. A szerződésben szereplő 82 milliárd csak opcionális, abban az esetben jöhet szóba, ha a vonalat 3,5 km-rel meghosszabbítanák Káposztásmegyer felé, de ebben a ciklusban erre nem lesz forrás - tette hozzá.

Hanganyag: Szabó Gergõ