eur:
394.39
usd:
370.22
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Veres András: az ittlévőknek segíteni kötelesség

Kötelesség segíteni a rászorulókon - hangsúlyozta a menekültválsággal összefüggésben az InfoRádiónak adott interjújában a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia új elnöke. Veres András hozzátette: arra azonban felelőtlenség biztatni a migránsokat, hogy itt megtalálják a Kánaánt.

"Ez a megbízás, amit a püspökatyáktól kaptam, elsősorban arra inspirál, hogy még többet dolgozzak, hiszen ez egy olyan szolgálat, amely az egész magyar katolikus egyház működésében fontos szereppel bír. A magyar katolikus püspökök alkotják ezt a testületet, amelynek a vezetését most rám bízták. Az a fő feladatom, hogy a közös törekvéseinket előmozdítsam, illetve a Püspöki Konferenciát, a katolikus egyházat más politikai szervezetek felé képviseljem. Igyekszem a legjobb tudásom szerint megfelelni ennek a kihívásnak. Azt kívánom mindig érvényesíteni, hogy egyezségre jutó, és a jó célt legjobban eszközöket, módokat találjuk meg a közös munkálkodásra" - hangsúlyozta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia új elnöke.

A menekültválságról Veres András úgy fogalmazott: "a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Karitász szervezete most is sok területen segít a menekülteknek és ezt a továbbiakban is tenni akarjuk. Biztos forrásból tudom azt is, hogy hívő emberek keresztényi kötelességből teszik ezt nap mint nap. A keresztények számára csak egy szempontja lehet: azoknak, akik már úton vannak, itt vannak, segíteni kötelességünk. Felelőtlenség azonban biztatni a még el nem indultakat, hogy itt Kánaánt találnak. Otthon kellene őket segítenünk, hogy a szülőföldjén mindenki megmaradhasson, hiszen mindenki számára az a legkedvesebb, az a haza, ahova született."

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×