Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Veres András: az ittlévőknek segíteni kötelesség

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kötelesség segíteni a rászorulókon - hangsúlyozta a menekültválsággal összefüggésben az InfoRádiónak adott interjújában a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia új elnöke. Veres András hozzátette: arra azonban felelőtlenség biztatni a migránsokat, hogy itt megtalálják a Kánaánt.

"Ez a megbízás, amit a püspökatyáktól kaptam, elsősorban arra inspirál, hogy még többet dolgozzak, hiszen ez egy olyan szolgálat, amely az egész magyar katolikus egyház működésében fontos szereppel bír. A magyar katolikus püspökök alkotják ezt a testületet, amelynek a vezetését most rám bízták. Az a fő feladatom, hogy a közös törekvéseinket előmozdítsam, illetve a Püspöki Konferenciát, a katolikus egyházat más politikai szervezetek felé képviseljem. Igyekszem a legjobb tudásom szerint megfelelni ennek a kihívásnak. Azt kívánom mindig érvényesíteni, hogy egyezségre jutó, és a jó célt legjobban eszközöket, módokat találjuk meg a közös munkálkodásra" - hangsúlyozta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia új elnöke.

A menekültválságról Veres András úgy fogalmazott: "a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Karitász szervezete most is sok területen segít a menekülteknek és ezt a továbbiakban is tenni akarjuk. Biztos forrásból tudom azt is, hogy hívő emberek keresztényi kötelességből teszik ezt nap mint nap. A keresztények számára csak egy szempontja lehet: azoknak, akik már úton vannak, itt vannak, segíteni kötelességünk. Felelőtlenség azonban biztatni a még el nem indultakat, hogy itt Kánaánt találnak. Otthon kellene őket segítenünk, hogy a szülőföldjén mindenki megmaradhasson, hiszen mindenki számára az a legkedvesebb, az a haza, ahova született."

Hanganyag: Gál Ildikó