eur:
393.1
usd:
367.19
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Kontrát: egyre nehezebb körülmények között dolgozik a BM

Az illegális bevándorlók egyre agresszívabbak, követelőzőbbek, nem működnek együtt, így egyre nehezebb körülmények között látják el feladataikat a Belügyminisztérium érintett szervei - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára kedden az Országgyűlés nemzetbiztonsági, valamint a honvédelmi és rendészeti bizottságának együttes ülésén.

Az államtitkár elmondta: idén már több mint 156 ezren lépték át illegálisan a magyar határt, nagy részük Szerbia felől. Mintegy 142 ezer menedékjogi kérelmet nyújtottak be. Közülük több mint 45 ezren voltak szír állampolgárok.

Emellett - ahogy Hende Csaba honvédelmi miniszter is - Kontrát Károly részletesen ismertette a déli határszakaszon megtett intézkedéseket, részletesen kitérve a műszaki határzár már megvalósult és folyamatban lévő munkálataira.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×