Betegeknek tartanak konferenciát csípő- és térdbetegségekről szombaton

Infostart
2015. február 27. 06:06
A porcmentésről, porcplasztikáról és a műtétek utáni gyógytorna fontosságáról is hallhatnak előadást a Második Országos Csípő és Térdprotézis Rendezvényen szombaton reggel 9-kor a Lurdy Házban.Nagy Balázs György szervező Az InfoRádióban elmondta: minderről elismert magyar szakemberek beszélnek majd.

"Ez elsősorban a betegeknek szól, neves vezető szakemberek fogják az előadásokat tartani. Az első téma a porcmentés, mikor lehet, milyen módszerek vannak arra, hogy a csípő vagy a térd esetében a porcot megmentsük. Ilyenek a mozaikporc-plasztika, a saját porctenyésztés, beültetés. A második előadáson arról lesz szó, hogy milyen protézisek vannak, ezeket, hogy szokták beültetni, mennyi ideig tart a műtét és a rehabilitáció. Ezek után a gyógytornáról lesz szó, lesz olyan előadás is, amelyen az derül ki, mit kell feltétlenül megkérdezni az orvostól, melyek azok az információk, amiket mindenképpen be kell szerezni a műtét előtt" - mondta a Második Országos Csípő és Térdprotézis Rendezvény szervezője.

"Az előadások úgy vannak összeállítva, hogy a laikus érdeklődők számára is követhető legyen. Már második alkalommal rendezzük, először is kifejezetten kértük az előadóktól, hogy az orvosi szakszavakat mellőzzék és igyekezzenek úgy megfogalmazni a gondolataikat, hogy az mindenki számára érthető legyen. A naprakész információkat az garantálja, hogy milyen előadó a szakmájának neves, elismert képviselője. Minden előadást úgy hirdettünk meg, hogy az előadások végén a közönség is kérdezhessen" - tette hozzá Nagy Balázs György.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást