eur:
393.74
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Buda-Cash-ügy miatt törvénymódosítást kezdeményez az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) törvénymódosítást kezdeményez a felügyelési keretrendszer szigorítása érdekében, ez többek között az átfogó vizsgálatok ciklusaira vonatkozó előírásokat érintené - közölte a jegybank az MTI-vel.

Az MNB kezdeményezésére pénteken több minisztérium, a garanciaintézmények és a jegybank képviselői egyeztetést tartottak a DRB bankcsoport és a Buda-Cash Brókerházzal kapcsolatos feladatok összehangolásáról.

A jegybank azt kezdeményezte, hogy a felek a jövőben szakmai munkacsoportban tekintsék át felügyelési keretrendszer szigorítási lehetőségeit.

A Buda-Cash-nél - amelyhez február 24-én rendelt ki felügyeleti biztosokat az MNB - az utolsó átfogó felügyeleti vizsgálat 2010 májusában zajlott le, különösebb elmarasztalás nélkül. Windisch László, az MNB felügyeleti alelnöke az MTI-nek csütörtökön elmondta: az MNB alig 16 hónapja vette át a pénzügyi felügyelés feladatát, de már a Buda-Cash-nél lefolytatott első - a törvényben foglaltakhoz képest előre hozott - átfogó vizsgálatánál feltárta a mintegy 15 évre visszanyúló csalássorozatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×