Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Utazzon az I. világháború olasz frontvonalára! - Isonzó Expressz

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nyáron négynapos, zarándoklat jellegű vasúti körutazásra viszi a megemlékezőket az I. világháborús olasz front déli szakaszára az Isonzó Expressz - mondta az InfoRádióban az egyik szervező.

"Az Isonzó Expressz több egyszerű különvonatnál, hiszen nemcsak az utazás öröméről és az I. világháborús olasz front hadszíntereinek felkereséséről szól, hanem arról a civil és katonai kurázsiról is, amely hosszú szervezőmunka után tette lehetővé, hogy 2015. július 20-23. között a vonat utasai, körülbelül hatszázan, közösséget alkotva személyesen is átéljék azt, amit a történelem tanít Doberdóról" - mondta T. Hámori Ferenc.

"Erős szakmai programot állítunk össze, ami túlmutat egy egyszerű turistaút keretein, tudós-történészek, rendkívül felkészült idegenvezetők kísérik, illetve tájékoztatják már menet közben is az utasokat. Egy kiállítást rendezünk be a vonaton, előadások lesznek egy társaskocsiban. Olaszországi és szlovéniai helyszínekre koncentrálódnak a programok, a Doberdó-fennsíkra, valamint a szlovéniai Isonzó-, ma Soca-folyó völgyére" - ismertette az Indóház Közlekedési Lap- és Könyvkiadó Bt. ügyvezetője .

"2017-ben is lesz apropója az Isonzó Expressznek és nem csak ez a hét-nyolc színhely van, amit felkereshetünk, gondolkodunk, hogy jövőre és azután is változatos programot állítsunk össze" - mondta az út egyik szervezője.

Hanganyag: Domanits András