Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem kormányváltozás lesz, hanem nemzeti újjáépítés - 25 éve történt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
1990. február 25. vasárnap: A Fiatal Demokraták Szövetségének Budapesten indított mind a 25 képviselőjelöltje megszerezte a jelöltállításhoz szükséges ajánlócédulát - mondta Baráth Gergely választmányi tag a szervezet VIII. kerületi jelöltje a budapesti Vörösmarty moziban tartott választási nagygyűlésen. Választási nagygyűlést tartott Gyöngyösön a Keresztényedemokrata Néppárt.

Magyarországon nem egyszerű kormányváltozás lesz, hanem egy hatalmas méretű nemzeti újjáépítés, amit csak a háború utáni romeltakarítással lehet összehasonlítani. Erről beszélt Antall József a Magyar Demokrata Fórum elnöke az MDF nagygyűlésén, amelyet a budapesti sportcsarnokban tartottak. Antall József hangoztatta, hogy bölcsességre, politikai elszántságra egyaránt szükség van. Hozzátette: az MDF nem kíván ,,boszorkányüldözést,, mivel véleménye szerint nem lehet egy országot úgy újjáépíteni, hogy az emberek bizonytalanságban éljenek. Az embereknek érezniük kell, hogy szükség van rájuk. Azt is, hogy sok mindent jóvátehetnek, de azt is, hogy egyben történelmi igazságtétel történik. Az államigazgatásban is, a vállalatoknál is szükség van a jó szakemberekre, ám ilyen nagy átalakulás esetében az nem ígérhető, hogy mindenki ott marad a helyén, megtarthatja régi tisztségét - szögezte le Antall József.

A Fiatal Demokraták Szövetségének Budapesten indított mind a 25 képviselőjelöltje megszerezte a jelöltállításhoz szükséges ajánlócédulát - mondta Baráth Gergely választmányi tag a szervezet VIII. kerületi jelöltje a budapesti Vörösmarty moziban tartott választási nagygyűlésen. Rockenbauer Zoltán választmányi tag, aki egyéni jelöltként a VII. kerületben indul, a Fidesz programját szabadelvűnek és szociálliberálisnak nevezte, olyannak, amely az emberi szabadságra és öntevékenységre épül. Gazdasági téren az infláció megfékezését említette első feladatnak. Kérdésekre válaszolva Rockenbauer kifejtette: a Fidesz békés rendszerváltást akar, nem híve semminemű boszorkányüldözésnek, ellenez bármiféle B-listázást, mivel felelősségre vonást kizárólag a jogszerűség alapján fogad el. A Fidesz egyebek között eddig is azért támadta a fennálló rendszert, mert a jogot a politika határozta meg - mondta Rockenbauer Zoltán.

Választási nagygyűlést tartott Gyöngyösön a Keresztényedemokrata Néppárt. Mintegy 600-700 részvevő előtt Reisz István, a gyöngyösi választókerület kereszténydemokrata jelöltje és Hasznos Miklós, a Kereszténydemokrata Néppárt főügyésze, az országos vezetőség tagja mondott beszédet. Hasznos Miklós kifejtette: a keresztény erkölcsi alapokon álló világnézeti párt demokratikus Magyarországot akar, és egyesek elképzelésével ellentétben nem vallási párt. A választási esélyekről megjegyezte, hogy csakis koalíciós kormány vezetheti ki az országot a jelenlegi mély válságból. Végezetül annak a reményének adott hangot, hogy most véráldozat nélkül
megvalósítható lehet az, amit 1848 óta szeretne az ország; a csatlakozás a keresztény, polgári Európához - mutatott rá Hasznos Miklós.


További érdekességek a rendszerváltó időkről a facebook.com/kozossiker oldalon.