Szijjártó: a külügyi tárca is dolgozik a paksi beruházás előkészítésén

Infostart
2015. február 24. 21:36
Magyarországnak magyar érdekeket képviselő, pragmatikus külpolitikát kell folytatnia - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a Miniszterelnökség mellett a külgazdasági és külügyi tárcának is jut feladat a Paks 2 beruházás előkészítésében.

Szijjártó Péter az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: párhuzamosan azzal, hogy kizárólag a békés megoldás tartható elfogadhatónak Ukrajnában, a magyar kormánynak világossá kell tenni, hogy a szuverenitás, a területi integritás, a nemzetközileg elismert határok nem lehetnek vita tárgyai, emellett biztosítani kell az energiaellátást, közben pedig a globális tárgyalásokon nem szabad szem elől téveszteni a nemzeti érdekeket.

Szijjártó Péter a paksi beruházásról azt mondta: a Miniszterelnökség mellett a külgazdasági és külügyi tárcának is jut feladat a Paks 2 beruházás előkészítésében. Hangsúlyozta: a kormány remek üzleteket kötött a korábbi parlamenti felhatalmazások alapján, és Oroszországgal is olyan pénzügyi megállapodás született, amely kifejezetten előnyös Magyarország számára.

Hozzátette: olyan komplex beruházásról van szó, amely igényli a folyamatos konzultációt az Európai Bizottsággal.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást