eur:
393.29
usd:
367.88
bux:
66111.19
2024. április 24. szerda György

Lezárják a Széll Kálmán tér környékét

Százméteres sugarú körben lezárják és kiürítik a fővárosi Széll Kálmán tér környékét, ahol egy világháborús robbanótest került elő kedd reggel - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje.

Bátyi Edina elmondta: a helyszínen egy tüzérségi lövedék került elő, de hogy pontosan milyen, azt egyelőre nem tudni. A tűzszerészi munkálatok idejére lezárják és kiürítik a környéket, ami vélhetően a metró közlekedését is érinti - tette hozzá.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábban azt közölte: a tér felújítási munkálatai során a Várfok utcai villamosvágányok közelében találták a robbanótestet. A robbanószerkezet hatástalanítása és elszállítása idejére - várhatóan kora délutánig - a gyalogosforgalmat a Várfok utcai rézsű tövéhez terelik. A metróbejáratot onnan lehet elérni - írta a BKK.

Február elején emberi maradványokat találtak a tér átépítési munkálatai során. Maruzs Roland, a Honvédelmi Minisztérium (HM) Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály osztályvezetője az MTI-nek adott interjújában ezután arról is beszélt, hogy hetven évvel Budapest ostroma után is kerülhetnek még elő robbanótestek, lőszerek és további emberi maradványok a Széll Kálmán téren.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Gigantikus bejelentést tett a NATO egyik legerősebb országa, aztán jött a pofon

Gigantikus bejelentést tett a NATO egyik legerősebb országa, aztán jött a pofon

A Sky News védelem- és biztonságpolitikai szerkesztője elemzésében arról ír, hogy az Egyesült Királyság tegnap tett, védelmi kiadások növeléséről szóló bejelentése egyáltalán nincs kőbe vésve a konzervatívok várható bukása miatt, ami bizonytalanságot szül a megkopott brit haderőben. Deborah Haynes azt is kiemeli, hogy a belengetett emelés, bár üdvözlendő, csupán a 2000-es évek végi szintre hozná fel a hadügyi keret GDP-hez mért arányát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×