A Fideszen belüli "fúrásokról" is beszélt Navracsics Tibor - hetilapszemle

Infostart
2015. február 19. 10:10
A jobboldalon láthatóvá vált törésvonalakról, a Fideszen belüli csatákról is beszélt Navracsics Tibor a Heti Válasznak. A Figyelő pedig Az infláció vége címmel a robbanásszerű technikai fejlődés hatását vizsgálja a fejlett gazdaságú országokban manapság egyre kevésbé jellemző pénzromlásra.

Navracsics Tibor a Heti Válasznak adott interjújában úgy fogalmazott: Magyarországon az erőkultusz jellemzi a politikát, és érzelmileg túlfűtött küzdelem zajlik. Az uniós biztos beszélt arról is, hogy a jobboldali tábor törésvonalai egyre jobban láthatóak, és míg korábban a Fideszen belül nem fúrták egymást a politikusok, ma némelyek ezt előszeretettel teszik. Navracsics Tibor szerint háttérbe szorult a bajtársiasság, és ha szervezetileg közelebb is kerülhettek a polgári Magyarország ideájához a 2002-es állapothoz képest, lelkileg biztosan eltávolodtak tőle.

A Figyelő azt a kérdést járja körül, hogy vajon az elmúlt évtizedek robbanásszerű technológiai fejlődése miatt eltűnik-e az infláció. A cikk arra hívja fel a figyelmet, hogy a '90-es évek komoly fordulópontot jelentettek, az amerikai statisztikák szerint ugyanis ekkortól már nem kellett több emberi munka ahhoz, hogy a gazdaság kibocsátása intenzíven emelkedjen. A versenyszektorban jóformán eltűnt az áremelés fogalma, a gazdasági növekményért a vállatoknak nem kellett többletbért fizetniük, a cégek nyeresége mégis történelmi csúcspontra jutott. Ezek a tényezők pedig mind az infláció ellen hatottak.

Hanganyag: Seres Gerda


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hetilapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást