Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Győzött az iparlobbi - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Népszabadság azt írja, több Csongrád megyei település is reménytelen küzdelmet vív a belvízzel és az állammal. A Magyar Nemzet úgy tudja. meghosszabbították a nyomozásokat az Újbuda Torna Club és a fővárosi gyógyfürdőknél történt visszaélések kapcsán.

A Népszabadság szerint több Csongrád megyei település is reménytelen küzdelmet vív a belvízzel és az állammal, mivel alig kapnak központi segítséget ahhoz, hogy megvédjék az ingatlanokat. Az egyik megszólaltatott lakó házában például már három éve nyitva van az ablak, ám az épület azóta sem szellőzött ki.

Meghosszabbították a nyomozásokat az Újbuda Torna Club és a fővárosi gyógyfürdőknél történt visszaélések kapcsán - írja a Magyar Nemzet. A XI. kerület fideszes vezetése 2011-es feljelentése szerint a sportegyesületnél gyanított hűtlen kezelés miatti kár több száz millió forint, gyanúsított viszont továbbra sincs.

Óriási aranykincsre bukkantak hobbibúvárok Izrael partjainál - olvasható az Indexen. Feltehetően egy téli vihar felkavarta a tengerfeneket, így váltak láthatóvá a Fátimidák korából származó kétezer aranyérem néhány darabja. A búvárok azonban, akik felfedezték az értékes aranyat, nem részesülnek megtalálói jutalomban.

Túláraznak az autószervizek? - teszi fel a kérdést a Magyar Nemzet. A lap szerint ugyanis Addig jó, amíg az autós nem kényszerül rá, hogy egy közúti baleset után a partner biztosítójának szolgáltatására támaszkodva kelljen megjavíttatni a kocsiját. A biztosítók keresik a módját, miként bújjanak ki a kötelezettségük alól, az Uniqa például már csak tizedével kevesebbet hajlandó fizetni az alkatrészekért.

Győzött az iparlobbi - közli a Népszabadság - leválasztják a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról a szakiskolákat és a szakközépiskolákat, ezek a nemzetgazdasági tárcához kerülnek. A szakemberek véleményére ezúttal sem volt kíváncsi a kormány - tette hozzá a lap.

Megmenekült a legnagyobb magánnyugdíjpénztár - olvasható az Indexen. A Horizont Magánnyugdíjpénztár ugyanis elsőként teljesítette a nemrég kötelezővé tett, 70 százalékos tagdíj-befizetői arányt. A pénztár tájékoztatási akciója nyomán a tagság túlnyomó többsége egy évre előre rendezte a minimum havi 500 forintos tagdíjfizetési kötelezettségét.

A portfolio szerint újabb fordulatokat hozott a január a befektetési alapok piacán. Az év első hónapjában újra növekedés volt tapasztalható az alapok által kezelt vagyonban, ráadásul a befektetési alapok iránti kereslet is visszatért. Igaz, az abszolút hozamú alapokat már nem kereste olyan intenzitással a lakosság, ráadásul 3 éve először negatív tartományba került a szegmens nettó értékesítése.

Életveszélyes szén-monoxid mérőktől roskadoznak a magyar boltok polcai - közli a pénzcentrum.hu. A fogyasztóvédelem hamarosan elkészíti a megbízható készülékek listáját, addig azonban a vásárlók magukra vannak utalva a választásban. A portál összefoglalta a legfontosabb biztonsági tudnivalókat a vásárláshoz.

A napi.hu szerint bár az olajipari szektor részvényein is meglátszik a nyersolaj árának mélyrepülése, vannak olyan társaságok, amelyeknek kifejezetten kedvező az alacsony ár. Bővebben a témáról 9 óra után, Üzleti Reggeli című műsorunkban hallhatnak.

Hanganyag: Sigmond Árpád