eur:
393.74
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Újabb látogatási tilalmak Budapesten és vidéken

Az országos influenzajárvány miatt újabb látogatási tilalmakat léptettek életbe Budapesten és vidéken.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) keddi tájékoztatása szerint teljes látogatási tilalmat vezettek be a fővárosi Heim Pál Gyermekkórházban és a pomázi-kiskovácsi Gálfi Béla Gyógyító és Rehabilitációs Közhasznú Nonprofit Kft. valamennyi osztályán.

Nem lehet a betegeket felkeresni az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban, illetve a váci Betegápoló Irgalmas Rend Váci Irgalmasrendi Kórházában, továbbá a sárvári Szent László Kórház krónikus belgyógyászati és ápolási osztályán.

A tájékoztatás szerint szintén látogatási tilalom lépett érvénybe a celldömölki Kemenesaljai Egyesített Kórház egyes osztályain.

A korábban elrendelt látogatási tilalmak értelmében teljes körű látogatási tilalmat rendeltek el a Siklós Kórház Nonprofit Kft osztályain, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház gyógyintézeteiben, így a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban, a nagykállói Sántha Kálmán Pszichiátriai Szakkórházban, a Mátészalkai Kórházban, valamint a Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdőben.

Szintén nem lehet a betegeket felkeresni a Pest megyei Flór Ferenc Kórházban, és a Mezőtúri Kórház és Rendelőintézetben.

Részleges látogatási tilalmat vezettek be a karcagi Kátai Gábor Kórházban és a ceglédi Toldy Ferenc Kórház egyes osztályain.

A járvány miatt a fővárosban és az ország valamennyi megyéjében rendeltek el a kórházakban teljes vagy részleges látogatási tilalmat.

Nem lehet a betegeket látogatni a bajai Szent Rókus Kórházban, és a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban, a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórházban, illetve kalocsai és a kiskunfélegyházi telephelyeken.

Baranya megyében a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ, a Mohácsi Város Kórház és a SzigetvárMed Nonprofit Kft. valamennyi osztályán megtiltották a betegek felkeresését.

Békés megyében három kórházban - a békéscsabai Pándy Kálmán Kórház-Rendelőintézetben, az orosházi Városi Önkormányzat Kórházában, és a Réthy Pál Kórház-Rendelőintézetben - sem lehet a betegeket látogatni.

Nem lehet a betegeket felkeresni a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában és a szülészet-nőgyógyászati osztályon, a Kazincbarcikai Kórház és Nonprofit Kft., valamint a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház egyes osztályain.

Budapesten megtiltották a látogatást a Szent Imre Kórház, a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak és a Szent Rókus Kórháza egyes osztályain, a Szent Margit Kórház teljes területén, de nem lehet felkeresni a betegeket a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben egyes osztályain sem.

Szintén részleges tilalom van a Péterfy Sándor utcai Kórház Rendelőintézet és Baleseti Központ, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben. Teljes látogatási tilalmat vezettek be a Semmelweis Egyetem összes klinikájában, a fővárosi Szent Ferenc Kórházban, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben, a Bethesda Gyermekkórházban és Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti és Podmaniczky utcai telephelyén is.

Csongrád, Fejér és Jász-Nagykun-Szolnok megye minden intézményében látogatási tilalom van érvényben.

Győr-Moson-Sopron megyében teljes látogatási tilalom van a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban, a csornai Margit Kórházban, a Soproni Gyógyközpontban és a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban.

Hajdú-Bihar megyében részleges a látogatási tilalom a Debreceni Egyetem Klinikai Központban, a debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben és a berettyóújfaluvi Gróf Tisza István Kórházban részleges látogatási tilalmat vezettek be.

Szintén nem lehet felkeresni a betegeket az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet egyes osztályain, teljes a tilalom viszont a hatvani Albert Schweitzer Kórház - Rendelőintézetben és a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban.

Komárom-Esztergom megye három intézményében - a Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézetben, a tatabányai Szent Borbála Kórházban és a tatai Árpád-Házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet - valamennyi fekvőbeteg-osztályán tilos a látogatás.

Szintén részleges látogatási tilalmat vezettek be Nógrád megye több intézményében is, így a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert kórházban, a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban.

Nem lehet felkeresni a betegeket Pest megyében a váci Jávorszky Ödön Kórházban, és a törökbálinti tüdőgyógyintézetben sem.

Somogy megyében a Kaposi Mór Oktató Kórházban van látogatási tilalom, illetve az intézmény mosdósi és marcali telephelyén, valamint a siófoki kórházban.

Tolna megyében a szekszárdi Balassa János Kórházban, a dombóvári Szent Lukács Kórházban és a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet egész területén vezették be a látogatási tilalmat.

Nem lehet felkeresni a betegeket a Vas megyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház több osztályán, illetve Veszprém megyében a tapolcai Deák Jenő Kórházban, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban, a zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben, és a Zala Megyei Kórházban.

A részleges látogatási tilalmak alá jellemzően a szülészet-nógyógyászati, a koraszülött- és újszülöttosztályok, egyes gyermekosztályok, az onkológiai klinikák és részlegek, az intenzív terápiás, illetve az ápolási osztályok esnek.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×