eur:
394.78
usd:
371.24
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Furcsa hiba a Miniszterelnökségen

Az azonos nevekből gyakran van kavarodás - ezúttal a Miniszterelnökség küldött meghívót a 87 éves költő helyett egy szocialista politikusnak. 2007-ben egy még kínosabb tévedés volt kitüntetés-ügyben.

A Miniszterelnökség furcsa hibát követett el, amikor a március 15-ei, Kossuth-díjasoknak adott vacsorára meghívta Juhász Ferencet. A tárca a 87 éves, kétszeres Kossuth-díjas költőnek szánta a meghívót, ám azt végül a volt szocialista honvédelmi miniszternek küldték ki. A politikusban saját bevallása szerint gyanút keltett a "művész úr" megszólítás, de viccesen azt írta közösségi oldalán, hogy igazán kedves formában értesítenek róla, hogy a Kossuth-díj várományosa.

Ambrus Jenő protokollfőnök a hvg.hu-nak megerősítette a tévedés tényét. Azt mondta, gyakori neveknél előfordul.

A tévedés valóban nem példa nélküli. 2007-ben a kulturális minisztérium az augusztus 20-ai kitüntetésre meghívta Forgács Pétert. Csak sajnos a díjat elnyerő filmrendező helyett az azonos nevű színészt, színházigazgatót. A tévedés akkor még kínosabb volt, mint most, ugyanis csak a helyszínen derült ki, amikor Forgács Péter már elindult átvenni a kitüntetést, ám az ismertetett életrajzi adatokból gyorsan rájött: azt nem neki szánták.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×