eur:
394.27
usd:
369.28
bux:
65533.27
2024. április 23. kedd Béla

Száznyolcvanöt határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében vasárnap

Összesen 185 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök vasárnap Csongrád megye déli részén - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Jászai Linda közölte, hogy az illegális bevándorlók többsége Koszovóból érkezett, közülük 19 gyermek.

A legnagyobb csoportot vasárnap délelőtt Mórahalom külterületén fogták el, ott 52 koszovói, afgán és szír állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt - tudatta a főhadnagy.

A határsértők menedékkérelmet nyújtottak be, ügyükben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el.

Országszerte 1298 embert fogtak el a rendőrök tiltott határátlépés miatt az elmúlt három napban - közölte honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság ugyancsak hétfőn. Közokirat-hamisítás miatt hét, embercsempészés miatt pedig tizennégy emberrel szemben indítottak eljárást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Egy rossz szokás alakult ki a magyar gazdaságban, ami felnyomja az inflációt is

Egy rossz szokás alakult ki a magyar gazdaságban, ami felnyomja az inflációt is

A szolgáltatások inflációja messze meghaladja az inflációs célt, a jelenség hátterében pedig legalább részben az a "rossz szokás" áll, hogy a szolgáltató szektor szereplői az előző évi átlagos infláció alapján áraznak. Magyarországon két körben is újra emelkedésnek indulhat az infláció, és az éves árváltozás mozgása hatással lehet az inflációs várakozásokra is – mondta lapunknak Virovácz Péter, az ING vezető elemzője. Az elemző szerint nagy inflációs kilengésekre kell számítani a jövőben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×