Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kinyomtatták a veszprémi szavazólapokat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hétfőn kinyomtatta az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. a vasárnapi veszprémi időközi országgyűlési választás szavazólapjait, mintegy 72 ezret - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) az MTI-vel.

A szavazólapon a nyilvántartásba vett tizenkét jelölt neve szerepel.

Az NVI szerdán adja át a szavazólapokat a külképviseleti választási irodák munkatársainak. Azok a választópolgárok ugyanis, akik a vasárnapi voksolás idején nem tartózkodnak Magyarországon, a külképviseleteken szavazhatnak, ha szombat 16 óráig felvetették magukat a névjegyzékbe. Ezt az NVI adatai szerint 42-en tették meg.

Az érintett városokba a külképviseleti választási irodák munkatársai viszik ki a szavazólapokat a héten.

A magyarországi szavazáshoz szükséges szavazólapokat és a jegyzőkönyveket, szavazóurnákat, tollakat csütörtökön adja át az NVI a veszprémi 1-es országgyűlési egyéni választókerületi választási irodának.

Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így - mivel az uniós biztosi és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen - október 30-i hatállyal lemondott országgyűlési mandátumáról.