eur:
395.8
usd:
366.89
bux:
65576.79
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kinyomtatták a veszprémi szavazólapokat

Hétfőn kinyomtatta az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. a vasárnapi veszprémi időközi országgyűlési választás szavazólapjait, mintegy 72 ezret - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) az MTI-vel.

A szavazólapon a nyilvántartásba vett tizenkét jelölt neve szerepel.

Az NVI szerdán adja át a szavazólapokat a külképviseleti választási irodák munkatársainak. Azok a választópolgárok ugyanis, akik a vasárnapi voksolás idején nem tartózkodnak Magyarországon, a külképviseleteken szavazhatnak, ha szombat 16 óráig felvetették magukat a névjegyzékbe. Ezt az NVI adatai szerint 42-en tették meg.

Az érintett városokba a külképviseleti választási irodák munkatársai viszik ki a szavazólapokat a héten.

A magyarországi szavazáshoz szükséges szavazólapokat és a jegyzőkönyveket, szavazóurnákat, tollakat csütörtökön adja át az NVI a veszprémi 1-es országgyűlési egyéni választókerületi választási irodának.

Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így - mivel az uniós biztosi és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen - október 30-i hatállyal lemondott országgyűlési mandátumáról.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×