Rogán: a bevándorlás valódi és égető probléma

Infostart
2015. február 11. 07:28
Jelentősen szigorítaná az idegenrendészeti és a bevándorlással kapcsolatos szabályokat Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.

A Fidesz frakcióvezetője, Rogán Antal tegnap a Keleti pályaudvaron tájékozódott a fokozódó bevándorlás következtében kialakult helyzetről, majd közölte, a január elseje óta Magyarországra érkezett illegális bevándorlók száma átlépte a 23 ezret, míg tavaly összesen 43 ezren nyújtottak be menekültkérelmet.

"Egy rendkívül rémisztő szám, azt jelzi, hogy azok a tendenciák, amik az elmúlt 2 évben elkezdődtek, azok nagyon jelentősen megerősödtek, tehát Magyarországon a bevándorlási probléma valódi és égető problémává vált."

Rogán Antal kiemelte, hogy ha a magyar hatóságok nem végzik el a kellő alaposságú ellenőrzéseket, akkor a döntéshozók Magyarország schengeni tagságát is kockáztatják.

"Ezért továbbra is azt kérem a kormánytól, hogy minél hamarabb indítsa el azt a nemzeti konzultációt, amely felhatalmazást adhat a parlamentnek arra, hogy úgy változtathassa meg a bevándorlási szabályokat, hogy először is a Magyarországra érkező illegális bevándorlókat menekültkérelemtől függetlenül idegenrendészeti őrizetbe lehessen venni, utána pedig mindaddig ellenőrzés alatt kellene tartani őket, amíg kiderül, jogosultak-e menekültstátusra. Ha nem jogosultak, haladéktalanul ki kell toloncolni őket Magyarországról."

A frakcióvezető szerint a parlamentnek minél hamarabb kell lépnie, mielőtt a tendencia feltartóztathatatlan lesz.

"Ezt azonban csak akkor lehet megtenni, ha a magyar polgárok felhatalmaznak minket arra, hogy az Európai Unió vonatkozó szabályaival is szembe menjünk."

A tájékoztató végén néhány tiltakozó "Vigyázat! Államilag szított idegengyűlölet!", illetve "A kivándorlásról mikor tartasz sajtótájékoztatót?" és az "56-ban is zárt határokat szerettél volna?" feliratú papírokat mutatott fel Rogán Antal mögött. A magánszemélyekként megjelent tiltakozókat igazoltatták a rendőrök.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást