eur:
393.66
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kutyavásárt hirdet a rendőrség

Kutyavásárt hirdet a rendőrség, az Országos Rendőr-főkapitányságnak (ORFK) a police.hu-n közzétett felhívása szerint minimum 10-14 hónapos, elsősorban német és belga juhászkutyákat vennének szolgálati kutyának.

A vásárra magánszemélyek, társadalmi szervezetek, gazdasági társaságok jelentkezését várják, a felajánlott kutyáknak rendelkezniük kell mikrochippel, veszettségi elleni védőoltással, egészségi alkalmasságukat az ORFK Dunakeszi Oktatási Központ állatorvosa bírálja el.

Emellett egy bizottság vizsgálja azt, hogy az állatok rendelkeznek-e a tervezett szolgálati feladathoz szükséges képességekkel, készségekkel, temperamentummal és pszichikai tulajdonságokkal. Vizsgálják például azt, hogyan reagál a kutya egy 7,62-es gépkarabélyból leadott lövésre.

A rendőrség különböző képzettségű kutyákat venne, a hirdetmény tartalmazza az egyes kategóriákhoz tartozó vizsgálatokat és gyakorlatokat bemutató videókat is.

A vásárra - amelyet szerdánként tartanak az ORFK Dunakeszi Oktatási Központjában - elsősorban német juhászkutyákat és belga juhászkutya (malinois) rövid szőrű változatát, másodsorban e két fajta fajtakeverékét, harmadsorban egyéb fajtákat várnak. A törzskönyv megléte nem elvárás.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×