Trócsányi Lászlónál járt az új amerikai nagykövet

InfoRádió / MTI
2015. február 10. 17:18
Bemutatkozó látogatáson fogadta Colleen Bellt, az Egyesült Államok új budapesti nagykövetét Trócsányi László igazságügy-miniszter kedden.

A szaktárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a miniszter - aki közös érdeknek nevezte a magyar-amerikai kapcsolatok erősítését - ismertette a nagykövettel az önálló Igazságügyi Minisztérium tevékenységét. Hangsúlyozta, hogy nem csupán a hazai jogásztársadalommal, hanem az Amerikai Kereskedelmi Kamarával is együttműködik a jogszabálytervezetek véleményezése terén.

Trócsányi László bemutatta a bűncselekmények áldozatai védelmének magyar rendszerét, az amerikai fél közreműködését kérve a hatékonyság növeléséhez. A kezdeményezést a korábban áldozatsegítő tevékenységet folytató Colleen Bell örömmel fogadta - írták.

A közlemény szerint Trócsányi László rámutatott az alkotmányos korlátok fontosságára, és ismertette az Alkotmánybíróság működését. A felek áttekintették a korrupció elleni küzdelem szempontjából fontos közérdekű bejelentés magyarországi intézményét - olvasható a dokumentumban.