Balatonfüred ebben kivétel - lapszemle

Infostart
2015. február 9. 07:29
A Népszabadság arról ír, hogy tíz balatoni kemping talált gazdára abból a portfólióból, amely a néhány éve összeomlott ingatlanfejlesztő csoport, az SCD, majd egy Turisztika Hungária nevű cégé volt. A Magyar Nemzet újabb menekülthullámról számol be.

A Magyar Nemzet újabb menekülthullámról ír. Csak a hétvégén ugyanis több mint háromezer bevándorlót fogtak el, zömmel koszovói menekültek érkeznek hazánkba. A legnagyobb nyomás Csongrád megyére nehezedik, ahol Morvai Krisztina EP-képviselő a hét végén rövid dokumentumfilmet forgatott a kialakult helyzetről.

A Népszabadság arról ír, hogy tíz balatoni kemping talált gazdára abból a portfólióból, amely a néhány éve összeomlott ingatlanfejlesztő csoport, az SCD, majd egy Turisztika Hungária nevű cégé volt. A vízparti értékes ingatlanok többsége magánkézbe került. Egyetlen tóparti kemping lett újra köztulajdon: a balatonfüredi létesítményt a város önkormányzata vásárolta meg.

Az Indexen egyebek mellett David Grey, a Reuters fotósának képriportját tekinthetik meg, aki meghívást kapott az egyik legtradicionálisabban élő ausztráliai törzshöz és részt vett egy igazi mocsári krokodilvadászaton.

Teljes egészében uniós támogatásból újíthatja fel a főváros ebben a ciklusban a 3-as metró infrastruktúráját - közölte a Magyar Nemzettel Tarlós István. A főpolgármester szerint ahhoz képest, hogy korábban több orgánum "nulla forintról" számolt be, akár több száz milliárd uniós forint is juthat közlekedés-fejlesztésre 2020-ig. A politikus az RTL II Magyarul Balóval című műsorának nyilatkozva pénteken négy-ötszáz milliárd forintot említett.

A napi.hu-n arról olvashatnak, hogy tulajdonost cserélt az Orbán-kormánynak tanácsokat adó Századvég Gazdaságkutató. Már nem az alapító, Heim Péter a többségi tulajdonosa a társaságnak, a több mint 50 százalékkos szavazati joggal rendelkező új tulajdonos Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Századvég Alapítvány kuratóriumának elnökhelyettese.

A Népszabadság arról ír, hogy nem számít kiemelt jelentőségűnek, sem nagy horderejűnek a Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettesnek, de állítólag más politikusoknak és vagy félezer vállalkozónak, celebritásnak is hamis bissau-guineai útlevelet gyártó Welsz Tamás ügye. A hatóságok nem is kapkodják el a nyomozást.

A portfolio.hu szavazáson kérte ki olvasói véleményét, hogy ha a Déli Pályaudvarra vezető vasúti alagút támfalának helyreállítási munkálatai a jelenleg tervezett néhány hétnél is tovább tartanának és esetleg be kéne zárni a fejállomást, miként lehetne hasznosítani a vasúti területet.

A Magyar Nemzet a jegybank legfrissebb adataira hivatkozva arról ír, hogy az utóbbi két évben már ötször-hatszor annyi pénzt utalnak haza a külföldön élő magyarok, mint az évtized elején. A Magyar Nemzeti Bank új számítási módszeréből kiderült, hogy kétmilliárd eurónál is több érkezik Magyarországra a kint dolgozó családtagoktól.

A napi.hu szerint újabb áttörés előtt áll a napelemek gyártása: egy a korábbiaktól eltérő anyag felhasználásával sokkal olcsóbban előállítható, sokkal jobb hatásfokú paneleket készítettek kutatók, igaz, egyelőre laboratóriumi körülmények között. Két év múlva azonban már piaci termék lehet az újdonságból.