eur:
394.32
usd:
370.06
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Totális médiaháborút hirdetett Simicska Lajos

Lelkiismereti okból lemondott pénteken a Magyar Nemzet, az MNO, a Hír TV és a Lánchíd Rádió vezetése. Ennek előzménye, hogy Simicska Lajos egy nyilatkozatban arról beszélt: totálissá válhat a médiaháború a reklámadó kiterjesztése miatt. A lemondások után a tulajdonos Simicska Lajos tőle szokatlan módon telenyilatkozta a sajtót. Azt mondta, hogy "kirúg minden orbánistát", és meg is nevezte a Magyar Nemzet új vezetőjét, valamint jelezte: a Hír tévé elnöke ő maga lesz. A totális médiaháború egy napjának krónikáját itt olvashatja.

A Népszava internetes kiadásában még csütörtökön este megjelent cikk szerint Simicska Lajos arról beszélt a lapnak: totálissá válhat a médiaháború, ha a kormány az RTL-lel való békülés jegyében öt százalékra csökkenti, ugyanakkor kiterjeszti a reklámadót.

Ezt követte az mno.hu portálon megjelent közlemény, amely szerint pénteken benyújtotta fel-, illetve lemondását Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, az MNO főszerkesztője, Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese, Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese és Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese.

Több más médium mellett az Index is elérte Simicska Lajost, akinek az érdekeltségi körébe tartoznak a médiumok. Azt közölte a portállal, hogy meglepetésként érte a vezetők lemondása, ő is most próbálja kideríteni, hogy mi történt. Nem rejtette véka alá meglepetését.

Ezek után, kora délután felgyorsultak az események. Simicska Lajos, aki nagyon sokáig kerülte a nyilvánosságot, rövid idő alatt vagy fél tudat médiumnak nyilatkozott, meglepő szavakat és kijelentéseket téve.

A Hir24-nek például arról beszélt, elképzelhetőnek tartja, hogy "Kinyírnak, lelőnek, elüt egy autó", egyúttal megerősítette azt a kijelentését, hogy szerinte "Orbán Viktor áll a hátbatámadás mögött".

A nol.hu oldalon pedig a többi között azt fejtegette a kialakult háborúra utalva, hogy abban valaki elesik.

Az atv.hu-n megjelentek szerint az üzletember azt közölte, ő sem tudott előre a lemondásokról, arról akkor értesült, amikor az olvasók, és ezt különösen nehezményezi. "Árulásnak tartom, és mellbe vágott" - idézi a portál a vállalkozót, aki hozzátette, megoldja a problémát, és holnapra mindenki megismeri az új struktúrát.

Erre nem kellett sokáig várni, hiszen Simicska Lajos az Átlátszó kérdésére jelezte: a Magyar Nemzet vezetéséből egyedül D. Horváth Gábor főszerkesztő-helyettes maradt, akit délután főszerkesztőnek nevezett ki, és bejelentette, a Hír TV elnöke pedig ő maga lesz. "Elintézek mindent, aztán elmegyek szánkózni" - tette hozzá. Azt is elárulta, hogy milyen hozzáállása lesz Orbán kormányához az általa vezetett médiacsoportnak. Mint mondta, nem érdekli, hogy az Orbán mit akar. Ha ilyen értelemben kérdezi, kormánykritikus lesz, igen".

Simicska Lajos egyébként üzent az őt a Magyar Hírlapban megtámadó Bayer Zsoltnak, "görénynek" nevezte az újságírót. Azt írta neki: "Ha fölidéznéd, hogy mennyivel tartozol nekem, ha megadnád a tartozásodat, az jó lenne".

Az Origónak a lemondások előtt egy órával arról beszélt, hogy a reklámadó nem a pénzről, hanem az elvekről szól, nem hagyja, hogy Orbán Viktor a médiapiac feletti teljes befolyásszerzésre törjön. A lemondások után egy órával pedig azt erősítette meg: ha egyedül is maradt, nincs ok a pánikra: "Amíg én vagyok, minden van, folytatom a háborút, és mindenkit kibaszok".

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×