eur:
393.85
usd:
367.85
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Czunyiné: a kormány a kistelepüléseken élőknek is esélyt kíván teremteni

A kormány a kistelepüléseken élők számára is esélyt kíván teremteni, a nemesvámosi iskola megújulása ezt példázza - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára pénteken a Veszprém megyei településen, a felújított Petőfi Sándor Általános Iskola átadási ünnepségén.

Czunyiné Bertalan Judit hangsúlyozta, hogy az oktatási kormányzat kiemelt feladatnak tekinti a köznevelési intézményrendszer egészének tudatos fejlesztését, amelynek fontos része, hogy a kistelepülések lakói is olyan eséllyel indulhassanak az életben, mint a nagyobb városokban élők.

Az államtitkár hozzátette: az iskola a vidék megtartásának záloga lehet, ezért is jelentősek ezek a korszerűsítések, amelyek egyben a nevelés eszközei is, hiszen a fejlesztés fontosságát közvetítik a gyermekeknek.

A pedagógusok életpályamodellje, a nemzeti alaptanterv és a kerettantervek felülvizsgálata, ezek mind az esélyegyenlőség irányába tett lépések - mondta az államtitkár, hozzáfűzve, hogy az ingyenes tankönyv bevezetése, amely mára a gyermekek több mint felét érinti, szintén fontos lépés ebbe az irányba.

Czunyiné Bertalan Judit beszélt az óvodai nevelés jelentőségéről is, hangsúlyozva, hogy a hároméves kortól való óvodába járás jól megalapozza az arra ráépülő iskolai oktatást.

Sövényházi Balázs (független), Nemesvámos polgármestere elmondta, hogy a 74 millió forintos energetikai fejlesztésnek köszönhetően a helyi általános iskolában jelentősen csökken a fűtésszámla és mérséklődik az üvegházhatású gázok kibocsátása.

Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere rámutatott, hogy aki az oktatásba fektet be, az a jövőbe fektet be. Hozzátette, a kormány kiemelt szándéka ennek az elvnek az érvényesítése, amely reményei szerint a jövőben is számos településen tetten érhető lesz.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×