Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A túlélést posztebola-szindróma követi - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Nemzet cikke szerint a szocialisták kihelyezett kétnapos frakcióülésén arról is beszéltek a képviselők, hogy az MSZP-nek ki kell alakítania a bevándorlással kapcsolatos végleges álláspontját. A Népszabadság arról ír, norvég pénzek ügyében nem használhatják fel az Ökotárs Alapítványnál tartott törvénytelen házkutatás lefoglalt bizonyítékait, a bíróság és az ügyészség között folyik a pingpongmeccs.

A Magyar Nemzet cikke szerint a szocialisták kihelyezett kétnapos frakcióülésén arról is beszéltek a képviselők, hogy az MSZP-nek ki kell alakítania a bevándorlással kapcsolatos végleges álláspontját. Tóbiás József eddig csak azt hangsúlyozta, hogy a bevándorlás és a terrorizmus között nincs érdemi összefüggés.

A Népszabadság arról ír, norvég pénzek ügyében nem használhatják fel az Ökotárs Alapítványnál tartott törvénytelen házkutatás lefoglalt bizonyítékait, a bíróság és az ügyészség között folyik a pingpongmeccs. "Ellentmondásos és a jogalkalmazás szempontjából kifogásolható helyzet állt elő" - reagált a lapnak a Fővárosi Főügyészség.

Az Index helyszíni tudósítást kezdett a Széll Kálmán tér átalakításáról, cikkükben a gomba ledöntése, az óra elvitele és a kis híd lebontásának megkezdése utáni állapotokról írnak, illetve közölnek képriportot. A szerző szerint a tér kinézetét mostanra teljesen megváltoztatták az ikonikus építmények eltávolításával.

A Népszabadság arról ír, nem nyit ki a Huszár-telepi iskola. A lap kérdésére Kocsis Fülöp görög katolikus püspök, aki korábban elköteleződött a nyíregyházi Huszár-telep szegregáló iskolájának működése mellett tegnap azt mondta, nem indítanak első osztályt és nem igaz, hogy elsősöket toboroznak.

A Magyar Nemzet cikke szerint úgy tűnik, a jegybank vezetésének sikerült meggyőznie az unió és az EKB tisztviselőit, hogy az új magyar eszközkezelő nem klasszikus rossz bankként működik majd. Arról is biztosították az illetékeseket, hogy a társaság nem használ majd rejtett állami támogatást.

Az Index arról ír, utóhatásoktól szenvednek az ebola túlélői. Hónapokkal a betegségből való felépülést követően egyes túlélőknél jelentkezik a posztebola-szindróma: egyebek közt látási problémákról, ízületi fájdalmakról, haj- és emlékezetvesztésről, valamint szorongásos rohamokról számolnak be az érintettek.

A napi.hu cikkében a magyar dalszerzők bevételeiről számol be. Mintegy 16 ezer új dal született tavaly másfélezer magyar szerzőtől - derül ki az Artisjus statisztikáiból. A legjobban kereső 24 dalszerző havonta több mint egymillió forintos jogdíjbevételhez jutott 2014-ben.

A Portfolio a magyar biztosítók idei várható informatikai fejlesztéseiről ír. Mobilról és tabletről köthető biztosítások, megújuló ügyfélportálok, online tarifálók szerepelnek a tervek között. Az egyik biztosító szerint például a privát felhő alapú számítástechnikai megoldásoké és szolgáltatásoké a jövő, de a papírmentesítés és a folyamatok automatizálása is fókuszban marad.

A pénzcentrum.hu a síszezon közepén a megköthető biztosításokról és azok szolgáltatásairól ír. Kevesen tudják, de létezik kedvezőtlen időjárásra is biztosítás és köthető az utolsó pillanatban okostelefonnal is szerződés - sorolja a cikkíró.

Hanganyag: Király István Dániel