eur:
395.73
usd:
367.09
bux:
65150.05
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ennyi hó fog esni Magyarországon

Vasárnap napközben és éjszaka erősen felhős vagy borult lesz az ég. Reggelig 5 cm-t meghaladó hóréteg délnyugaton valószínű, Somogy, Baranya egyes részen a friss hóréteg vastagsága a 10 cm-t is meghaladhatja.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig

Vasárnap napközben és éjszaka erősen felhős vagy borult lesz az ég. A délután második felétől az ország déli felén egyre több helyen valószínű csapadék; délnyugaton a kezdeti havas esőt havazás váltja fel, a Dél-Alföldön eső, havas eső, éjszaka hó egyaránt lehet.

Reggelig 5 cm-t meghaladó hóréteg délnyugaton valószínű, Somogy, Baranya egyes részen a friss hóréteg vastagsága a 10 cm-t is meghaladhatja. Az ország északi felén csak helyenként lehet hószállingózás, gyenge havazás. Hétfőn napközben nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, de a Tiszántúlon estig felhős marad az ég. Elszórtan várható kisebb havazás, délen és keleten havas eső, eső is, a hóréteg gyarapodása már nem valószínű. Az északi, északnyugati szél napközben megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és -5 fok között alakul, az északi havas területeken lehet kissé hidegebb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn nagyrészt 1 és 5 fok között valószínű.

Az időjárási helyzet Európában

A Skandináv-félsziget déli részén és Olaszország felett van annak a hatalmas ciklonrendszernek a középpontja, amely szinte az egész szárazföld időjárását alakítja. A legtöbb helyen sok a felhő, az északi területeken havazik, a mediterrán térségben az eső esik. A kontinensen szélsőséges hőmérsékleti értékeket nem találunk; Dél-Európában 15 fok körüli a maximum-hőmérséklet, Dél-Spanyolországban 20 fokot is mérnek, és a skandináv-félszigeti, Ural előteri -1, -5 fokos csúcsérték sem számít extrémnek.

A Skandináv-félsziget északi harmadán fordul elő csupán -10 fok alatti maximum, de ott ezen a télen már jóval hidegebb is volt. A Kárpát-medence időjárását a következő napokban is az újra és újra képződő mediterrán ciklonok alakítják, a hétfő estig közelünkben elvonuló ciklon azonban csak érinti térségünket.

Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×