eur:
394.46
usd:
370.28
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Egyezményt ír alá Balog Zoltán miniszter és Colleen Bell amerikai nagykövet

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Coleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete kedden a szociális biztonságról ír alá egyezményt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma vasárnap az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az egyezmény "az állampolgári érdekeknek megfelelően hosszú távon rendezi a két ország szociális biztonságot érintő kapcsolatait, meghatározza az alkalmazandó jogot, s azokat a részletszabályokat is, amelyeket a biztosítási időt szerző személyek ellátásaival - így különösen a nyugellátásokkal - kapcsolatban kell alkalmazni".

A tárca tájékoztatása szerint az egyezmény aláírásával kedvezőbb jogszabályi környezet jön létre, amely élénkíti a kétoldalú gazdasági kapcsolatokat Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok között.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×