Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tarlós: a budapestiek összességét igyekszem képviselni

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A budapestiek összességét igyekszik képviselni Tarlós István, aki kedden a Lánchíd Rádió Reggeli hírjárat című műsorában beszélt erről.

A főpolgármester - egyben a Fidesz-KDNP jelöltje a posztra az októberi önkormányzati választáson - utalt arra, hogy most beazonosíthatatlan identitású jelölt van, baloldali nincs.

Közölte, négy éve is azt mondta, hogy minden budapesti főpolgármestere szeretne lenni, s most is ez a cél. Úgy fogalmazott: van egy jól behatárolható, szűk réteg, amelyik "akkor sem választana meg holnap, ha a családja életét menteném meg", mindenkinek nem lehet a kedvére tenni. Azon igyekszik, hogy a budapestiek összességét jó hatásfokkal képviselje - tette hozzá Tarlós István.

Arra a kérdésre, hogy leül-e Bokros Lajossal, a MoMa főpolgármester-jelöltjével vitázni, azt felelte: a "tegnap diszkvalifikált jelölt" részéről is volt ilyen kezdeményezés, de kezd értelmetlenné válni, mert "mi van, ha a tegnap kitalált jelöltet is lecserélik a jövő héten".

A főpolgármester kitért arra is: vannak, akik önmagukat megkülönböztetik a többi jelölttől és külön meccset akarnak provokálni, holott parlamenti pártok jelöltjei is szerepelnek az aspiránsok között. Vannak, akik igyekeznek nagyot mondani, és olyanok is, akik biztosan tudják, hogy nem fogják rajtuk ígéreteiket számon kérni - fejtette ki a rádióműsorban, értelmetlennek nevezve a vitát amiatt, hogy "bizonytalan a jelölési folyamat, ki tudja már, hogy ki kit támogat".