Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Átverhetőek a magyarok - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Pénzcentrum szerint úgy tűnik, hogy a külföldi munkára pályázó magyarok még mindig hagyják magukat átverni. A Portfolio a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkárával közöl interjút.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a kormány száz-százhúsz háziorvosi praxis számára írhat ki pályázatot a napokban. Az a cél, hogy a svájci modellprogramhoz hasonlóan országszerte praxisközösségek jöjjenek létre, amelyek már jövőre megkezdhetik a munkát.

A Népszabadság a parlament külügyi bizottságának fideszes elnökével közöl interjút. Németh Zsolt szerint a tallinni magyar nagykövetség bezárása nem kellőképpen végiggondolt döntés nyelvi és kulturális szempontból, ráadásul az orosz-ukrán konfliktus közepette rossz üzenet lehet a balti államok számára.

Az Index azt írja, hogy gázkamrák maradványaira találtak a régészek a kelet-lengyelországi Sobibor egykori náci koncentrációs táborának helyén. A felfedezés hozzájárulhat az áldozatok pontos számának meghatározásához.

A Portfolio a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkárával közöl interjút. Csepreghy Nándor elmondta, hogy a kormány két jelentős finanszírozási újítással is segít a vállalkozásoknak a most elinduló pályázati ciklusban. A helyettes államtitkár szerint fel kell készülni a szemléletváltásra, a támogatások nagy része ugyanis visszatérítendő lesz.

A napi.hu arról ír, hogy az elmúlt évben negyedével nőtt a hazai webáruházak forgalma és élesebbé vált a szereplők közötti verseny. A portál szerint az online kereskedők számára is fontos, hogy megfelelő logisztikai partnerrel szerződjenek: ezen a piacon a Magyar Posta egyedülálló szolgáltatást nyújt, hiszen négyféle csomagkézbesítési módot kínál.

A Pénzcentrum szerint úgy tűnik, hogy a külföldi munkára pályázó magyarok még mindig hagyják magukat átverni, hiába figyelmeztetik őket. Egy gádorosi nő nemrég félszáz munkavállalót csapott be.