eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Átverhetőek a magyarok - lapszemle

A Pénzcentrum szerint úgy tűnik, hogy a külföldi munkára pályázó magyarok még mindig hagyják magukat átverni. A Portfolio a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkárával közöl interjút.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a kormány száz-százhúsz háziorvosi praxis számára írhat ki pályázatot a napokban. Az a cél, hogy a svájci modellprogramhoz hasonlóan országszerte praxisközösségek jöjjenek létre, amelyek már jövőre megkezdhetik a munkát.

A Népszabadság a parlament külügyi bizottságának fideszes elnökével közöl interjút. Németh Zsolt szerint a tallinni magyar nagykövetség bezárása nem kellőképpen végiggondolt döntés nyelvi és kulturális szempontból, ráadásul az orosz-ukrán konfliktus közepette rossz üzenet lehet a balti államok számára.

Az Index azt írja, hogy gázkamrák maradványaira találtak a régészek a kelet-lengyelországi Sobibor egykori náci koncentrációs táborának helyén. A felfedezés hozzájárulhat az áldozatok pontos számának meghatározásához.

A Portfolio a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkárával közöl interjút. Csepreghy Nándor elmondta, hogy a kormány két jelentős finanszírozási újítással is segít a vállalkozásoknak a most elinduló pályázati ciklusban. A helyettes államtitkár szerint fel kell készülni a szemléletváltásra, a támogatások nagy része ugyanis visszatérítendő lesz.

A napi.hu arról ír, hogy az elmúlt évben negyedével nőtt a hazai webáruházak forgalma és élesebbé vált a szereplők közötti verseny. A portál szerint az online kereskedők számára is fontos, hogy megfelelő logisztikai partnerrel szerződjenek: ezen a piacon a Magyar Posta egyedülálló szolgáltatást nyújt, hiszen négyféle csomagkézbesítési módot kínál.

A Pénzcentrum szerint úgy tűnik, hogy a külföldi munkára pályázó magyarok még mindig hagyják magukat átverni, hiába figyelmeztetik őket. Egy gádorosi nő nemrég félszáz munkavállalót csapott be.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×