Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tovább egyeztetnek a főpolgármester-jelölti vitáról

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az élő televíziós közvetítéshez ragaszkodnak a főpolgármester-jelölti vitában részt venni szándékozó pártok, a további részletekről jövő hétfőn egyeztetnek.

Staudt Gábor, a vitát kezdeményező Jobbik főpolgármester-jelöltje a hétfői egyeztetést követően azt nyilatkozta: abban maradtak az LMP jelöltjével és a Liberálisok delegáltjával, hogy október 10-én szeretnék a vitát, élő televíziós közvetítéssel. A moderátor személyéről, a témakörökről és a technikai részletekről jövő héten tárgyalnak - tette hozzá.

A jobbikos politikus abban bízik, hogy ha Bokros Lajos, a MoMa jelöltje is vállalja a vitát, akkor Tarlós István sem mond nemet.

Staudt Gábor a Falus Ferenc és Magyar György visszalépésére vonatkozó kérdésre azt mondta: egyértelműbb helyzetet teremt, és noha szerinte a bal- és jobboldali megkülönböztetés idejét múlt, nem lesz olyan induló, aki magát baloldalinak vallja. Megjegyezte: a Jobbik programjának is vannak baloldali elemei - például a munkahelyteremtés és a bérlakásépítés -, így a baloldali szavazóknak programalapon a Jobbik is lehet alternatíva.

Csárdi Antal, az LMP főpolgármester-jelöltje arról beszélt: a vitát tartják a legjobb formának a programok bemutatására, s annyi a kérésük, hogy élő televíziós közvetítés legyen. Hozzátette: várja Bokros Lajos és Tarlós István csatlakozását.

Az LMP jelöltje a visszalépőkről szólva azt mondta: nincs meglepve, hogy "folytatódik a cicaharc". Az volna a cél, hogy "a lejáratódott politikusok helyett egy friss erő érkezzen a budapesti közéletbe" és meginduljon a fővárosban a változás - fejtette ki. Csárdi Antal szerint a baloldalnak egy jelöltje van, az pedig ő, miután Bokros Lajos is jobboldaliként határozta meg magát.

Szekula István, a Liberálisok delegáltja az egyeztetés után annyit mondott: kezdettől a vita mellett vannak és fontosnak tartják a tévés közvetítést.