Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mit lép most az MSZP? - Bárándy ezt várja

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bárándy Gergely, az MSZP országos etikai bizottságának elnöke szerint az MSZP akkor jár el helyesen, ha nem áll be Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) főpolgármester-jelöltje mögé.

A politikus ezt hétfőn délután nyilatkozta újságíróknak az MSZP székháza előtt, érkezőben a párt fővárosi és országos elnökségének ülésére. A testület azt követően ül össze, hogy a baloldal közösen támogatott főpolgármester-jelöltje, Falus Ferenc hétfőn bejelentette: visszalép a jelöltségtől.

Bárándy Gergely kijelentette: az MSZP-nek jelenleg nincs főpolgármester-jelöltje.

Szerinte ha pártja elvi politizálást kíván folytatni, nem tud hitelesen támogatni egy magát jobboldalinak valló politikust.

Hozzátette: a történtek után mindazoknak le kell vonni a politikai következtetést, akik úgy gondolták, nem kívánják támogatni a szocialisták városvezetési tapasztalattal rendelkező politikusát, Horváth Csabát, és helyette mást jelöltek.

Kijelentette azt is, be kell látni, hogy 2014-ben a szövetségi politika kétszer bukott meg.

Horváth Csaba, a párt korábbi főpolgármester-jelöltje azt nyilatkozta: bár Bokros Lajos lényegesen jobb jelölt, mint az Együtt-PM korábbi jelöltje, Falus Ferenc, arról nem nyilatkozik, pártjának szerinte támogatni kellene-e a MoMa politikusát. A valódi kérdésnek azt nevezte, a választók mit gondolnak arról, ha az MSZP két héttel a választás előtt vált jelöltet.

Bokros Lajos támogatásáról az MSZP szintén hétfőn délután ülésező párttanácsa dönt.