Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Indul a börtön rádió - üzengetés kizárva!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Várhatóan októberben indulhat a börtönrádió, amelynek műsorait rabok gyártják. A tervek szerint egyelőre a Váci Fegyház és Börtönben hallgathatják majd a műsort a fogvatartottak - mondta el az InfoRádiónak Braun Zsolt, az Adj hangot egyesület munkatársa.

Az Adj hangot egyesület munkatársa elmondta, a szervezet egyik alapítója angol példa nyomán tűzte célul, hogy itthon is működjön egy olyan rádió, amelyben fogva tartottak készítik a műsort.

"A rabok maguk készítik a műsor minden részét: ők veszik fel az interjúkat, vágják meg az anyagot és ők is fogják az adást levezényelni" - számolt be Braun Zsolt. Az elkészült műsort a börtön saját zárt láncú televíziós rendszerére teszik fel. Miután a börtönökben gyakorlatilag minden cellában van tévékészülék, a fogva tartottak ezeken fogják tudni majd hallgatni a rádiót reggel öt és este hét óta között.

+A rádióműsort teljes egészében a rabok készítik, az újságírók, pszichológusok önkéntes alapon inkább csak segítők a folyamatban" - jelezte az Adj hangot egyesület munkatársa.

Braun Zsolt elmondta, hogy a fogva tartottak főleg olyan témákkal foglalkoznak majd, amelyek őket érintik, amelyeket ők találtak ki, amelyek számukra fontosak. Megjelennek az adásban a klasszikus rádiós műfajok, lesznek beszélgetős és kívánság műsorok, valamint zene.

Arra is kitért, hogy a börtön vezetése, az országos parancsnokság nyilvánvalóan meghallgatja majd az adást, hiszen szükséges egy egészséges kontroll, hogy mi mehet ki és mi nem. A rabok tehát a műsoron keresztül nem fognak tudni üzenni egymásnak, már csak azért sem, mert a műsort 10-12 munkatárs gyártja, ők pedig tisztában vannak azzal, miről lehet és miről nem beszélni.

"Ez nem azt jelenti, hogy nem lesznek vagy nem lehetnek kényes témák, de az üzengetés ki van zárva" - fogalmazott Braun Zsolt.

Hanganyag: Kálló Izabella