eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Indul a börtön rádió - üzengetés kizárva!

Várhatóan októberben indulhat a börtönrádió, amelynek műsorait rabok gyártják. A tervek szerint egyelőre a Váci Fegyház és Börtönben hallgathatják majd a műsort a fogvatartottak - mondta el az InfoRádiónak Braun Zsolt, az Adj hangot egyesület munkatársa.

Az Adj hangot egyesület munkatársa elmondta, a szervezet egyik alapítója angol példa nyomán tűzte célul, hogy itthon is működjön egy olyan rádió, amelyben fogva tartottak készítik a műsort.

"A rabok maguk készítik a műsor minden részét: ők veszik fel az interjúkat, vágják meg az anyagot és ők is fogják az adást levezényelni" - számolt be Braun Zsolt. Az elkészült műsort a börtön saját zárt láncú televíziós rendszerére teszik fel. Miután a börtönökben gyakorlatilag minden cellában van tévékészülék, a fogva tartottak ezeken fogják tudni majd hallgatni a rádiót reggel öt és este hét óta között.

+A rádióműsort teljes egészében a rabok készítik, az újságírók, pszichológusok önkéntes alapon inkább csak segítők a folyamatban" - jelezte az Adj hangot egyesület munkatársa.

Braun Zsolt elmondta, hogy a fogva tartottak főleg olyan témákkal foglalkoznak majd, amelyek őket érintik, amelyeket ők találtak ki, amelyek számukra fontosak. Megjelennek az adásban a klasszikus rádiós műfajok, lesznek beszélgetős és kívánság műsorok, valamint zene.

Arra is kitért, hogy a börtön vezetése, az országos parancsnokság nyilvánvalóan meghallgatja majd az adást, hiszen szükséges egy egészséges kontroll, hogy mi mehet ki és mi nem. A rabok tehát a műsoron keresztül nem fognak tudni üzenni egymásnak, már csak azért sem, mert a műsort 10-12 munkatárs gyártja, ők pedig tisztában vannak azzal, miről lehet és miről nem beszélni.

"Ez nem azt jelenti, hogy nem lesznek vagy nem lehetnek kényes témák, de az üzengetés ki van zárva" - fogalmazott Braun Zsolt.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×