eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Elkezdik a háziorvosi rendszer átalakítását - lapszemle

A kormány várhatóan jövőre nekilát a háziorvosi rendszer átalakításának - értesült a Népszabadság. A Magyar Nemzet arról írt, hogy a nemzetbiztonsági bizottság elé kerülhet az Energol-ügy.

A kormány várhatóan jövőre nekilát a háziorvosi rendszer átalakításának - értesült a Népszabadság. A napilap szerint bár az egészségügy átfogó strukturális átalakításáról még nem született kormányhatározat, az alapellátás reformja 24 mintakörzetben már elindult. A jövőben a háziorvosok teamekbe szerveződnének, és akár mozgást, étkezési tanácsokat is felírhatnának a pácienseknek.

Megkezdi a nemzeti védőnői szolgálat felállításához szükséges hatástanulmány kidolgozását az egészségügyért felelős államtitkárság - írta a Magyar Nemzet. Csősz Katalin, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara védőnői tagozatvezetője a lapnak elmondta: pát héten belül tárgyalóasztalhoz ülnek a szaktárcával, hogy megkezdjék az egyeztetést a szolgálat felállításáról. A vezető tájékoztatása szerint jelenleg körülbelül 4500 védőnő dolgozik az országban, ők azonban több munkáltatóhoz tartoznak. Ha egy egységes igazgatási és gazdasági háttérrel rendelkező szervezet jönne létre, a védőnők bérezése is egyszerűbbé válna, jelenleg ugyanis óriási a káosz ezen a területen - mondta.

Nem iratnak alá jegyzőkönyvet a taxisokkal a BKK fedett ellenőrei, a papírmunkát az utazást követően végzik el - olvasható a Népszabadságban. A lap szerint ez visszaélésekre ad lehetőséget, előfordult, hogy olyat büntettek meg, aki ott sem volt. A taxisok csak az engedélyük bevonásáról értesülnek, és a bíróság előtt védhetik meg magukat.

A Magyar Nemzet szerint - ha csak átmeneti időre is, de - jól járhatnak a nemrégiben tönkrement Alba Takarék volt ügyfelei. A nagybankok ugyanis sorra indítják kedvezőbbnél kedvezőbb kamatokat kínáló betéti akcióikat az Alba egykori működési területén.

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága elé kerülhet az Energol-ügy - számol be róla a Magyar Nemzet. A napilapnak a bizottság MSZP-s elnöke azt mondta: a testület vizsgálhatja, hogy a katonai titkosszolgálat miként működhetett közre a kilencvenes években az olajos bűncselekmények főszereplőjének számító Energol Rt. alapításában.

A Népszabadság arról ír, hogy a valós idejű, streaming videoátvitel már majdnem egy szinten áll a hagyományos tévénézéssel. Egy friss felmérés szerint a fogyasztók 75 százaléka néz streamelt tartalmat, míg 73 százalékuk figyel műsorrend szerinti adást hetente többször.

Az Index Nagykép rovata a 80 éves Brigitte Bardot-ról készített fényképes összeállítást. Az európai Marilyn Monroe balettáncosból lett filmsztár és szexszimbólum, 40 éve az állatvédelemnek él.

A bíró, aki csődbe taszította Argentínát most úgy határozott, hogy az argentin törvények alá tartozó kötvényekre lehet kifizetések tenni - írja a Portfolió - ami jelen esetben a Citigroup kínos helyzetén segített. A bank így 5 millió dollárnyi kamatfizetést tehet meg egy szeptember 30-i határidőre, míg a New York-i törvények alá sorolt kötvények kapcsán továbbra sincs előrelépés.

Nem egy autós weboldal, hanem egy tőzsdei szakportál ad tanácsokat az amerikai autósoknak azzal kapcsolatban, hogy növelhetik eladósorba került járgányuk értékét. Egyszerű dolgok sok pénzt hozhatnak az eladónak. A tanácsokat a napi.hu oldalon olvashatják.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×