Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A PM nem támogatja Bokrost

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Párbeszéd Magyarországért (PM) nem támogatja Bokros Lajost, a Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltjét - közölte a párt elnöksége hétfőn az MTI-vel.

"Tiszteljük Bokros Lajost, és jó munkát kívánunk neki a kampányához, ám tisztában vagyunk azzal, hogy a jobbközép Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltjétől a zöld és baloldali értékek képviseletét nem várhatjuk maradéktalanul el" - indokolta döntését az Együttel pártszövetséget alkotó PM.

A PM elnöksége hozzátette, a zöld és baloldali értékeket a továbbiakban polgármester- és egyéni jelöltjeik képviselik az önkormányzati választáson. "Arra buzdítjuk budapesti szimpatizánsainkat, hogy október 12-én mindenképpen menjenek el voksolni, és szavazzanak az Együtt-PM jelöltjeire" - írták.

Falus Ferenc, az Együtt-PM jelöltje - akit az MSZP és a DK is támogatott - hétfőn jelentette be, hogy visszalép a főpolgármester-jelöltségtől. Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke ezután Bokros Lajos támogatására kérte pártjuk szavazóit.

A Párbeszéd Magyarországért közölte, sajnálja, de egyben megérti Falus Ferenc döntését. "Sajnáljuk, mert olyan progresszív programmal indult a választáson, amit a zöld, baloldali értékek és a korrupció elleni küzdelem mellett elkötelezett PM szívesen támogatott" - írták közleményükben.