Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vágányzár miatt októberben egy hétre megváltozik a menetrend több vonalon

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Október 5. és 11. között a Budapest-Nyíregyházi vasútvonal felújítása miatt úgynevezett vágányzári menetrend lép életbe több vonalon. Szolnok és Szajol között vonatpótló autóbuszok közlekednek majd, több vonat kerülő útvonalon jár - közölte a MÁV és a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az MTI-vel.

A Szolnok és Szajol között végzett felújítási munkák, valamint a Tisza-híd átépítése befolyásolja majd a vonatközlekedést. Az eredetileg a Budapest-Nyugati pályaudvar-Püspökladány-Debrecen-Nyíregyháza vonalon közlekedő InterCityk azon a hét napon a Budapest-Keleti pályaudvar-Füzesabony-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen/Püspökladány útvonalon közlekednek majd. A Nyugatiból ez idő alatt nem indul IC Szolnok-Debrecen felé.

A most a Keleti pályaudvar és Miskolc között járó InterCityk a Keleti pályaudvar-Miskolc-Szerencs-Tokaj-Nyíregyháza-Debrecen útvonalon közlekednek majd. A kerülő útirányon Püspökladányból, Hajdúszoboszlóról, Debrecenből az InterCitykkel utazók az eredeti, szolnoki iránynak megfelelő áron vásárolhatják meg menetjegyüket, a korábban megváltott jegyek és bérletek pedig a kerülő útirányon is érvényesek.

A Nyugati pályaudvar és Szolnok között új - a vágányzár ideje alatti távolsági és elővárosi forgalmat is figyelembe vevő - menetrend lép életbe október 5-én. A 100-as számú (Nyugati pályaudvar-Cegléd-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony) fővonalon a Nyugatiból minden óra 58., Záhonyból pedig minden óra 3. percében indul sebes- és személyvonat; utasaikat Szolnok és Szajol között vonatpótló autóbusz viszi majd.

A 120-as (Keleti pályaudvar-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza) vonalon is vágányzári menetrend lesz október 5-étől 11-éig: a békéscsabai vonatok Szolnok helyett csak Szajolig, illetve Szajoltól közlekednek majd.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a nemzetközi vonatokat is érintő változások megtekinthetők a vasúttársaság honlapján (http://www.mav-start.hu/vaganyzar/vaganyzar.php), és az Elvira menetrendi keresőben megtalálhatók a vágányzári menetrendek. Emellett hívható a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálata (06-40/49-49-49), a pénztárakban is kérhetők információk, valamint az állomásokon elhelyezett hirdetményeken is jelzik a módosításokat.