Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megkezdték egy ideiglenes út kiépítését Pilisvörösváron

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hétfő reggelre létrehoznak egy ideiglenes utat a 10-es főút pilisvörösvári szakasza mentén, ott, ahol megdőlt egy támfal, illetve leomlott a föld szombat hajnalban - közölte a katasztrófavédelem és a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. szombat délután az MTI-vel.

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője korábban arról tájékoztatott, hogy a Budapest-Esztergom vasútvonal pilisvörösvári szakaszán egy épülő csomópont (alagút) mellett dőlt meg a támfal, s több köbméternyi föld omlott le, pár méterre a 10-es főúttól. Emiatt az érintett útszakaszt lezárták, s egy ideig a vasúti közlekedés is szünetelt.

Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese nem sokkal dél után azt közölte: a földomlás melletti szakaszon óránkénti 5 kilométeres, csökkentett sebességgel közlekedhetnek a szerelvények, azonban ez nem okoz késéseket. A menetrend helyreállt, és már nem kell az utasoknak buszra átszállniuk Pilisvörösvár és Piliscsaba között - tette hozzá.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján olvasható közlemény szerint a pilisvörösvári Fő úton, a 10-es főút 20. kilométerszelvényénél a támfaldőlés miatt továbbra is érvényben van a teljes lezárás, kerülni Solymár felé, illetve Pilisvörösvár településen belül lehet.

A megyei katasztrófavédelem szóvivője délután azt mondta az MTI-nek, hogy a MÁV, a közútkezelő és a gázművek szakemberei is a helyszínre mentek, hogy a megkezdett statikai vizsgálat eredménye, illetve közös egyeztetés alapján megoldást találjanak a problémára.

A katasztrófavédelem azonnali intézkedése nyomán a földomlás által érintett 500 méteres szakaszon a 10-es főúttal párhuzamosan egy ideiglenes út kiépítését kezdték meg, miközben a sérült támfalat igyekeznek mielőbb helyreállítani, s gondoskodnak a csapadékvíz elvezetéséről is - közölte Csámpai Attila.

Tájékoztatása szerint mivel a környéken lakóházak is találhatók, a forgalomterelés mindaddig érvényben marad, amíg az ideiglenes út el nem készül.

Loppert Dániel, a beruházó NIF szóvivője szombat délután arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a konzorciumvezető-kivitelező A-Híd Kft. szakemberei a vasúti aluljárónál hozzáláttak egy a 10-es főút problémás szakaszát kiváltó, aszfalt burkolású ideiglenes út építéséhez. A munkával a legkésőbb hétfő reggelre el kell készülniük - hangsúlyozta.

Az ideiglenes utat csak a 3,5 tonnánál könnyebb járművek használhatják majd óránkénti 10 kilométeres sebességkorlátozás mellett - mondta a szóvivő.

Az MTI úgy tudja, hogy a munka éjjel-nappal folyik majd. Az ideiglenes megoldás és a 10-es főút általános zsúfoltsága miatt hétfőtől ezen a szakaszon a szokásosnál is nagyobb torlódásokra lehet majd számítani.