eur:
392.55
usd:
366.13
bux:
66821.21
2024. április 25. csütörtök Márk

A FAZ az Ukrajnába tartó gázszállítás felfüggesztéséről

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap a Magyarországról Ukrajnába irányuló földgázszállítás felfüggesztésével kapcsolatban közölt kommentárt szombati számában.

Putyin európaija című írásában Nikolas Busse úgy vélte, Ukrajnának "sorskérdés" lehet, hogy miként vészeli át a közelítő telet. Ha nem lesz gáz, a lakosság elfordulhat a Nyugat felé nyitó politikától, ezért "nem csekélység, amit Magyarország művel ebben az ügyben" - írta.

A földgázszállítások leállítása "csapás" a "törékeny kijevi átmenet" támogatását célzó európai törekvésekre, hiszen az ukrán kormány csak akkor állhat helyt Moszkvával szemben, ha garanciája van arra, hogy az ország földgázszükségletének legalább egy részét nyugatról fedezheti - tette hozzá a FAZ szerzője.

Kifejtette: "nem meglepő, hogy éppen Orbán Viktor táncol ki a sorból", mert "ez a hajdani szabadságharcos már régóta hajlamot mutat a tekintélyelvű uralmi módszerek iránt", és "nyilvánosan okoskodik az illiberális államok kiválóságáról".

A magyar miniszterelnök így "a Kreml erős emberének természetes szövetségese, és komoly gond az EU számára", hiszen "nem lehet tartósan közös álláspontot fenntartani, ha döntő fontosságú pozícióban lévő országok Putyin üzelmeit segítik elő" - vélekedett a szerző.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×