eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf

NVI: 2,5 milliárddal olcsóbb lett az országgyűlési és az EP-választás

Az országgyűlési választás és az Európai Parlament magyar tagjainak választása csaknem 2,5 milliárd forinttal került kevesebbe a tervezettnél - közölte a Nemzeti Választási Iroda az MTI érdeklődésére.

Az NVI tájékoztatása szerint az országgyűlési képviselők áprilisi választásának lebonyolítására 7 milliárd 556 millió forintot fordítottak, ami 1 milliárd 366 millió forinttal kevesebb, mint amennyit terveztek.

A választás költségénél jelentős tétel volt a választási rendszerek informatikai hátterének kiépítése, a helyi, országos egyéni választókerületi és területi választási irodák működésével kapcsolatban felmerült költségek 2 milliárd 327 millió forintot tettek ki, a külképviseleteken szavazás költsége pedig 120 millió forint volt.

A központi kiadásokra - a központi előállítású nyomtatványokra, szavazólapok és szavazási kellékek előállítására, az informatikai eszközök beszerzésére és az informatikai rendszerek fejlesztésére, a postaköltségekre, továbbá a határon túliak levélszavazataira - 5 milliárd 109 millió forintot fordítottak.

Az Európai Parlament magyar tagjainak május 25-ei választása 3 milliárd 886 millió forintba került, ez 1 milliárd 86 millió forinttal kevesebb, mint amennyit előzetesen terveztek.

A helyi szintű kiadások 2 milliárd 166 millió forintot tettek ki, a külképviseleteken szavazókhoz kapcsolódó költség csaknem 64 millió forint volt, míg a központi kiadásokra - ide tartoznak a nyomdai, az informatikai és a postai költségek - 1 milliárd 656 millió forintot fordítottak.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×