Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fidesz: a baloldal erzsébetvárosi polgármester-jelöltje érintett a botrányban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz szerint bebizonyosodott Farkas Ferenc, a baloldal erzsébetvárosi polgármester-jelöltjének érintettsége a VII. kerületi botrányban.

A nagyobbik kormánypárt fővárosi, VII. kerülete pénteken közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben azt írták: megdöbbenéssel értesült a sajtóban megjelent újabb hírekből, hogy Farkas Ferenc a baloldal erzsébetvárosi polgármesterjelöltje együtt "lakik" Garabits Károllyal,

A hvg.hu csütörtökön írt arról, hogy a polgármesterjelölt és Garabits Károly - akiről a Magyar Nemzet kedden közölt cikket A baloldal jelöltje lopni tanít címmel - ugyanabba a lakásba van bejelentve a VII. kerületben.

A Fidesz közleményében azt írta: szintén döbbenetes, hogy a Farkas-Garabits páros által "lakott" lakás annak a Káposztás Endrének a tulajdona aki évekig rejtette Garabits Károly milliárdos vagyonát. "Immáron bebizonyosodott, hogy a baloldali kispártok által támogatott Farkas Ferenc ennek a személyi körnek az üzlettársa és egy politikai bűntanya lakója" - olvasható a közleményben.

A kerületi Fidesz felszólítja Farkas Ferencet, hogy mutassa be a Káposztás Endrével kötött, annak lakására vonatkozó úgynevezett elővásárlási szerződést, amelynek - mint írták - szokatlan módon a földhivatalban nyoma sincs, jogi célja pedig kérdéses.

"Immáron bebizonyosodott, hogy a bukott baloldal ott folytatja, ahol Hunvald abbahagyta: bűnök és trükkök sorával téveszti meg választóit, magától értetődő természetességgel hazudozik nap mint nap" - olvasható a kommünikében, amelyben bírálják a VII. kerületiként kampányoló politikusokat, akik szerintük "medencés, csöndes kertvárosi házaikba" járnak haza. Ezért felszólították Farkas Ferencet és Garabits Károlyt, hogy haladéktalanul távozzanak a közéletből!

A Farkas Ferencet jelölő Demokratikus Koalíciót (DK) pedig arra szólították fel, hogy nyilvánosan határolódjon el a hamis címmel rejtőzködő életmódot folytató polgármesterjelöltjétől, ahogy azt megtette Garabits Károly esetében néhány napja.

Garabits Károly kedden közölte: független jelöltként folytatja önkormányzati képviselőjelölti kampányát.