Európában él a legtöbb dollármilliárdos - lapszemle

Infostart
2014. szeptember 26. 07:19
A Népszabadság értesülése szerint megszünteti nagykanizsai gyártását az ukrán államfő érdekeltségében álló Bonbonetti. A Magyar Nemzet azt írja, a jelenlegi tejpiaci anomáliák nagy részét azon termékek forgalomba hozatala okozza, amelyek után elcsalják az áfát.

A Népszabadság értesülése szerint megszünteti nagykanizsai gyártását az ukrán államfő érdekeltségében álló Bonbonetti, az édesipari társaság üzemében 60 fős létszámleépítést jelentettek be, ami azt jelenti, hogy decemberben meg is szűnik a termelés Nagykanizsán.Sánta Sándor a társaság vezérigazgatója nem cáfolta a hírt. Elmondta, hogy a gyártás jelentős része budapesti gyárukba kerül, egyes gépsorokat már át is telepítettek a fővárosi üzemükbe.

A Magyar Nemzet azt írja, a jelenlegi tejpiaci anomáliák nagy részét - így például a termelői ár zuhanását - azon termékek forgalomba hozatala okozza, amelyek után elcsalják az áfát. Nagy István, a földművelésügyi tárca parlamenti államtitkára a lapnak elmondta: egyes nagykereskedők - a laza szabályozás miatt - nem tesznek eleget adófizetési kötelezettségüknek és figyelmen kívül hagyják az élelmiszer-biztonsági előírásokat is.

Az Index a hvg.hu beszámolója alapján azt írja, hogy a baloldali pártok erzsébetvárosi polgármesterjelöltje egy lakásban van bejelentve azzal a Garabits Károly vállalkozóval, az MSZP, a DK, az Együtt-PM és két helyi civilszervezet közös önkormányzati képviselőjelöltjével, aki korábban arról beszélt, miként kell lopni. Ez azt követően derült ki, hogy a hvg.hu munkatársa tegnap megnézte a szavazóköri névjegyzéket.

A Magyar Nemzet azt írja, a hvg.hu kiderítette, hogy a hangfelvételek tanulsága szerint a "lopni tanító" Garabits Károly baloldali képviselőjelölttel egy lakásban van bejelentve a DK, az Együtt - PM és az MSZP polgármesterjelöltje, Farkas Ferenc, valamint még két további személy. A Magyar Nemzet birtokában lévő hangfelvételeken Garabits saját magára terhelő állításokat tesz, általa elkövetett bűncselekményeket ismer el, valamint azt, hogy kész politikai szövetségeseit zsarolni önkormányzati pozíciókért.

A Népszabadság szerint az esztergomi vonalon a sínpárt megépítik, mégsem lesz ünnepi átadás. A lap ugyanis azt írja, hogy nem szerepel a decemberben életbe lépő vasúti menetrendben az esztergomi vasútvonal beindítása, és tavaszra is csak feltételes ígéretek vannak - konkrétan 2015 májusára.

Az Index.hu-n arról olvashatnak, hogy akkor, és annyi időre mehetnek szabadságra a Virgin Group dolgozói, amikor csak jónak látják. A most bevezetett módszertől a globális médiacég azt várja, hogy munkatársai motiváltabbak, kreatívabbak lesznek, és jobban is dolgoznak.

A Napi.hu a tegnapi követeléskezeléssel foglalkozó konferenciáján felszólaló Felszámolók Országos Egyesülete elnökét idézi. Somogyi Ferenc azt mondta: minden induló vállalkozás helyezzen letétbe egy meghatározott összeget már az alakuláskor a majdani "temetése" költségeire. Ugyanis a felszámolásra kerülő cégek több mint 60 százalékánál ma ezt az állam, illetve a hitelezők fedezik.

A Portfolión arról olvashatnak, hogy Európában él a legtöbb dollármilliárdos a világban, de az, hogy idén növekszik a milliárdosok vagyona, elsősorban az ázsiaiaknak köszönhető. Az UBS éves felméréséből kiderül: az év eleje óta 155 "új milliárdost" köszönhettünk a világban, velük együtt már 2325-en vannak, ami új rekordot jelent. A felmérésből az is kiderül, hogy egy átlagos milliárdos 63 éves és hogy a teljes vagyon majdnem 90 százaléka férfiak kezében van.

A Pénzcentrum 11 tippet ad a neten keresztüli rendeléshez. Ha a világhálón, netán külföldről rendelünk, mindig ellenőrizzük, kitől, milyen cégtől vásárolunk. Könnyű terep a csalóknak, hiszen két olyan fél között köttetik üzlet, aki soha nem találkozik egymással. Ha pedig megtörtént a baj, futhatunk a pénzünk után.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
LAPSZEMLE 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
GAZDASÁGI LAPSZEMLE
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást