eur:
395.79
usd:
372.71
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Valóban higítják a földgázt? - lapszemle

Az Indexen arról olvashatnak, hogy tényleg higítják-e a háztartásokba érkező földgázt. A Napi.hu pedig arról számol be, hogy elemzők szerint küszöbön az ukrán államcsőd.

Jegelik az új mobilhálózatot, egyelőre nem kapta meg a minisztériumi jóváhagyást az MVM 450 megahertzes tervezett mobil-adatátviteli rendszere, amely elsősorban az okos mérőórák kommunikációját szolgálná - írja a Népszabadság. A társaságnak év végéig kellene az egyszámjegyű utak mentén és 8 nagyvárosban biztosítania az előírt adatátviteli kapacitásokat, aminek teljesítése a lap szerint nem valószínű, de a határidő és a technológia módosítható.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy lezárult hétfőn a Nemzeti Pedagógus Kar területi küldötteinek választása, de a szavazókörök egy részében nem volt elég jelölt, ezért időközi választásokat tartanak. Több mint 50 a betöltetlen helyek száma.

Az Indexen megtekinthetik azt a videófelvételt, amelyet - a BuzzFeed szerint - élete kockáztatásával rögzített egy szíriai nő, aki rejtett kamerával járta be Rakkát, a szíriai várost, melyet az Iszlám Állam fővárosának tekint. A franciául és angolul is feliratozott felvételen, melyet a France 2 mutatott be nemrég, jól látható, hogy sok fegyveres van az utcán, egy helyen feltűnik egy kalasnyikovval járó muszlim nő is, aki állítólag a játszótérre tartott a gyerekeivel.

Integrált faluban élnek majd a battonyai SOS Gyermekfaluból Orosházára költöztetett gyerekek, vagyis az új helyen nem lesz összefüggő gyermekváros, otthonaik a város különböző pontjain lesznek elszórva - tudta meg a Magyar Nemzet. A gyermekfalvakat működtető alapítvány szerint az új modell hatékonyabban segíti elő a gyerekek beilleszkedését a társadalomba.

Hiába találták vétkesnek a hatóságok a tiszafüredi közétkeztetést ellátó Füredi Hableány Bt.-t is a júniusi lépfenefertőzés ügyében, továbbra is ez a cég látja el a közétkeztetés egy részét a településen, mert az önkormányzat nem tudja felmondani a szerződését - közli a Népszabadság. Szerződésük ugyanis nem szabályozta, hogy mi az eljárás ilyen esetben, mert meg sem fordult a fejükben, hogy lépfenés hús kerülhet a közétkeztetésbe.

Az Indexen arról olvashatnak, hogy higítják-e a háztartásokba érkező földgázt. Lassan ugyanis itt a fűtési szezon, azaz megint rendszeressé válnak a "tuti, hogy valamit ügyeskednek a gázzal" jellegű internetes bejegyzések és kocsmai okoskodások, ezért a portál utánanézett, hogy mennyi valóságalapja van a feltételezésnek.

A Napi.hu szerint az ukrán valuta megfékezhetetlennek látszó gyengülése miatt egyre inkább úgy tűnik, hogy a kijevi kormány előbb-utóbb képtelen lesz törleszteni az államadósságot. Az elemzők azt találgatják, mikor üthet be az államcsőd.

A portfolio.hu arról ír, hogy vége van-e a Yahoo-nak. Az internetes keresőóriás árfolyama ugyanis napok óta esik és az a furcsa helyzet áll fenn, hogy jelen állás szerint a befektetők még nullára sem értékelik magát a Yahoo-t. A társaságnál maradt Alibaba-részesedés és a részvénykibocsátás során befolyt összeg nagyobb, mint a cég piaci kapitalizációja.

Bár hivatalos bejelentés, így egyelőre pontos dátum sincs a nagyobb teljesítményű kenyérpirítók, vízforralók és hajszárítók várható betiltásáról, a kereskedelmi trendek azonban arra engednek következtetni, hogy hamarosan ezek a háztartási készülékek esnek majd áldozatul az EU környezetvédelmi programjának - közli a pénzcentrum.hu. Tartva a tiltólistától, a portál szerint több európai országban is megrohamozták a boltokat a vásárlók.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×