Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Már most készen állnak a hajléktalanok téli ellátására

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Minden eddiginél korábban felkészültek a hajléktalanok téli ellátására, a krízisidőszakra plusz 1500 férőhelyet biztosítanak - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.

Czibere Károly azt mondta: nem volt még példa arra, hogy szeptember közepére már megszülettek volna a hajléktalanok téli ellátásához kapcsolódó döntések.

Két-három hét múlva már folyósítják az ellátó szervezeteknek a támogatásokat - közölte az államtitkár, aki úgy fogalmazott: "felkészültünk a téli kihívásokra, (...) arra, hogy a tél folyamán semmiképpen se fordulhasson elő olyan helyzet, hogy valaki (...) az utcán megfagy".

Czibere Károly tudatta: az idén 372 millió forint értékben írtak ki pályázatokat a krízisidőszakra.

Mint mondta, az országban 11 ezer férőhely van hajléktalanok számára. A kormány az idén összességében 9,2 milliárd forintot fordít a hajléktalanok segítésére - tette hozzá.

Czibere Károly fontosnak tartja, hogy folytatódjék a szakmai párbeszéd az ellátó szervezetekkel.

Lőrincz Norbert, a Hajléktalanokért Közalapítvány kuratóriumának elnöke kulcsfontosságúnak nevezte, hogy megindult a kommunikáció a szaktárca és hajléktalanokat ellátó szervezetek között.