eur:
395.58
usd:
366.99
bux:
65324.57
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Pokorni: győzelemre számít a Fidesz

Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök szerint a települések többségében jó esély van arra, hogy a jelenlegi kormánypártok elnyerjék a választók bizalmát.

A budapesti XII. kerület polgármesteri tisztségét is betöltő politikus kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban tartott sajtótájékoztató után az MTI kérdésére elmondta: a választások előtt minden politikus győzelemre számít, ebben bízik, bár "vannak nehéz körzetek, ahol én magam is csodálkoznék, ha győzni tudnánk". Ezeket "egy kezemen meg tudnám számolni, a települések többségében jó esély van arra, hogy elnyerjük a választók bizalmát" - fűzte hozzá Pokorni Zoltán.

A Fidesz alelnöke a sajtótájékoztatón Juhász Zoltánról, Nagykálló jelenlegi független vezetőjéről, az októberi választáson a Fidesz-KDNP színeiben induló polgármesterjelöltről azt mondta, tíz év polgármesterséget sokat nem kell magyarázni, a választópolgároknak sem kell találgatniuk, mit várhatnak tőle.

Pokorni Zoltán hangsúlyozta, a tízezer lakosú Nagykállóba az elmúlt ciklusban érkezett mintegy hatmilliárd forint uniós támogatás "eléggé imponáló összeg", a mintegy hatvanezres XII. kerületbe arányaiban kevesebb támogatás érkezett. Vélekedése szerint emögött a döntéshozók bölcsessége is ott van, mivel a Hegyvidék azért "eléggé módos", az uniós támogatásból pedig a kiegyenlítésre és a felzárkózásra kell törekedni. A 2020-ig tartó uniós támogatási ciklusban még inkább ez a cél, hiszen a vidéki Magyarország felzárkóztatása legalább olyan fontos, mint "a főváros szépségének növelése."

A Fidesz alelnöke utalt arra, hogy a következő tervezési ciklusban a vállalkozások élénkítése, a kisvállalkozások fejlesztése még nagyobb hangsúlyt kap, a támogatási összegek harmada kifejezetten ezt a célt szolgálja. Az energetikai pályázatokról, valamint az ehhez kapcsolódó korszerűsítések fontosságáról szólva kifejtette, egy városnak, amely óvodákat, iskolákat és rendelőintézeteket üzemeltet, nem mindegy, mennyit fordít fűtésre, gázra és áramra. Egy jól összeszokott városvezetőség ezt a lehetőséget is ki tudja használni - utalt Juhász Zoltánra és csapatára Pokorni Zoltán.

A Fidesz alelnöke a sajtótájékoztatón azt mondta, abban kell bízni, hogy a magyar gazdaság olyan állapotban marad, "mint amiben most úgy látjuk, hogy van," a gazdasági növekedés számai optimizmusra adnak okot.

"Reméljük ezt az irányt tudja tartani Magyarország, és akkor lesz módja az előttünk álló kormányoknak, hogy Nagykálló és a hozzá hasonló települések életét javítsa" - jelentette ki a politikus.

A sajtótájékoztató után Pokorni Zoltán, Juhász Zoltán és Simon Miklós, a Fidesz-KDNP térségi országgyűlési képviselője bemutatta az októberi választáson induló helyi képviselőjelöltjeiket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×