eur:
393.88
usd:
369.36
bux:
65674.79
2024. április 23. kedd Béla

Kovács Béla "titkosszolgálati lejárató akciónak" tartja az Index cikkét

"Újabb mocskos titkosszolgálati lejárató akciónak" minősítette a jobbikos Kovács Béla az Index keddi cikkét.

A portál kedden több hónapos kutatómunka után tett közzé egy tényfeltáró cikket, amelyben gyermekkora óta foglalkozik Kovács Béla életével, egyebek mellett azt állítva, hogy nem vér szerinti szülei nevelték, feleségének párhuzamos házasságai voltak, s családjuk életében az egyik összekötő kapocs az orosz titkosszolgálat volt.

Kovács Béla az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: napnál is világosabb, hogy az újságírót és az Indexet titkosszolgálati dezinformációkkal manipulálták.

A Jobbik EP-képviselőjének értékelése szerint a cikk már azon megbukott, hogy a magánélet szentsége semmit sem számít. Az ellenzéki politikus egyúttal példa nélkülinek nevezte, hogy egy titkosszolgálat ennyire "pofátlan és aljas módon használjon fel médiumokat, újságírókat".

Kovács Béla közölte: megteszi a jogi lépéseket a hazug, manipulatív kijelentések és sugalmazások miatt, amelyek szavai szerint "véletlenül" ismét egy választási kampány kellős közepén jelentek meg.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Történelmi viszonylatban is meredek volt az, ami az építőiparban történt

Történelmi viszonylatban is meredek volt az, ami az építőiparban történt

A közelmúltban jelentős áringadozásokat láthattunk az építőiparban, főleg a pandémia és az ukrajnai háború alatt. Ez a volatilitás nem új, hiszen a korábbi válságok alatt az energiaárak hasonló kiugrását tapasztalhattuk. A jövőben sem valószínű, hogy visszatér az elmúlt évtizedek lassú árnövekedése: a jelenlegi és a következő válságok valószínűleg nyomást gyakorolnak majd az építési költségekre. Az iparágnak ezért proaktívnak kell lennie, hogy csökkentse a függőségeket és kezelje a költségkockázatokat. Ezt korszerű beszerzési gyakorlatok és kockázatkezelési stratégiák elsajátításával teheti meg – véli Timo Koskinen az Euroconstruct finn kutatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×