eur:
395.12
usd:
371.08
bux:
65119.45
2024. április 19. péntek Emma

Képviselő-jelölt: "Lopni az tud, aki profi"

"Előre nem fogadunk el pénzt", "lopni az tud, aki profi a szakmájában, az amatőr az megbukik" - ezt mondta a Magyar Nemzet tudósítása szerint a VII. kerület egyik balliberális képviselő-jelöltje egy hangfelvételen. A lap úgy véli: Garabits Károly arról is beszélt: meg fogja rugdosni azokat, akik a zömében romák lakta körzetéből nem mennek el szavazni.

"Idióta Hunvaldéknak megmondtam: lopni az tud, aki profi a szakmájában, az amatőr az megbukik. Érted? És még egy, előre nem fogadunk el pénzt" - mondta beszélgetőpartnerének Garabits Károly, a VII. kerület 12. választókerületének balliberális egyéni képviselőjelöltje egy, a Magyar Nemzet birtokába került hangfelvétel szerint. Az MSZP, a DK, az Együtt-PM és két civil szervezet támogatásával induló jelölt arról is beszélt: az utólagos fizetés hátránya, hogy néha becsapják az embert, tapasztalata szerint minden évben volt egyszer olyan, hogy nem fizették ki neki a megbeszélt összeget.

Egyszer például hatmillió forinttal maradt adósa valaki; rajta úgy állt bosszút, hogy a VI. kerületben szólt az egyik önkormányzati cég vezetőjének, "Pistinek", hogy ne adjon neki munkát. A felvételen az is elhangzott, az egymilliárd forintot érő irodaházát négy évre átíratta gyerekkori jó barátja, "Káposztás Bandi" nevére, mert képviselősége idején nem akarta, hogy a saját nevén legyen.

A Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvétel a lap szerint 2012-ben készülhetett mielőtt még az Alkotmánybíróság 2013. január 4-én alaptörvény-ellenesnek minősítette volna a választási eljárási törvény több pontját, köztük a regisztrációs kötelezettséget.

Garabits Károly saját bevallása szerint megütötte Hunvald György volt VII. kerületi szocialista polgármestert és Gál György volt SZDSZ-es bizottsági elnököt is. Az esetet így foglalta össze: "Hát én úgy pofán b*sztam a Hunvaldot is, szó szerint, meg a Gált is (...) Két cigány gyerek mellettem, azt mondom, ne is próbáljatok fölállni. Egyik gyerekkori barátom, a Gombics, ilyen kerületi kétszázfős cigánycsapata van, de minddel együtt nőttem föl. A másik meg a Füles Karcsi, akinek én adtam lakást, aztán [nevetve] adott a Gál Gyuri is lakást meg a Hunvald is lakást, mert a romák azok (...), mindenkit levesznek."

Garabits Károly a felvétel tanúsága szerint arról is beszél, hogy a kerületi vagyonkezelő élére ő ültetett egy olyan személyt, akinek "hamis volt a diplomája, mindene hamis". A balliberális jelöltnek saját bevallása szerint a rendőröktől sem kell tartania, ha adott esetben alkoholos állapotban ülne volán mögé. "De hát mondjuk itt minden, a VII., a XIV., a XV. kerületi rendőrkapitány mind barátom, érted, tehát nagyon nem kell félnem, van háromféle rendőrigazolványom, ha megállítanak, jaj, elnézést" - mondta beszélgetőtársának a baloldali jelölt.

A Magyar Nemzet szerint Garabits Károly 1994-ben lett a VII. kerület önkormányzati képviselője. Volt a Fidesz helyi alelnöke is, most Erzsébetváros 12. számú választókerületében indul, a DK-MSZP-Együtt-Füge-PM-EEE közös jelöltjeként. A baloldal kompenzációs listájának tizenkettedik helyén szerepel.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×