eur:
392.88
usd:
366.67
bux:
66311.89
2024. április 25. csütörtök Márk

Garabits Károly függetlenként folytatja a kampányt

Független jelöltként folytatja önkormányzati képviselőjelölti kampányát Garabits Károly, akiről a Magyar Nemzet egy hangfelvétel alapján A baloldal jelöltje lopni tanít címmel jelentetett meg cikket kedden. Ezt maga a politikus közölte az MTI-vel kedd este.

Garabits Károly - akit egyebek mellett az MSZP, a DK és az Együtt jelöltjeként vettek nyilvántartásba a VII. kerületben képviselőjelöltként - azt írta, megdöbbenéssel olvasta a Magyar Nemzet, személyét érintő írását. Ismét kiemelte: meggyőződése, hogy "az egész lejáratási kísérlet az erzsébetvárosi fidesz hatalommegtartási manőveréről szól". Ezzel együtt a politikus úgy döntött: személyével nem kívánja terhelni a baloldali összefogás pártjait, ezért független jelöltként folytatja kampányát.

A politikus közleményében a "leghatározottabban kijelentette": a felhasznált hangfelvétel valótlan, nem az ő véleményét, kijelentéseit tükrözi, ezért igaza és személyiségi joga védelmében büntető feljelentést tett a kerületi rendőrkapitányságon. Egyúttal a Magyar Nemzettől azt kérte, hogy a birtokukba jutott "állítólagos hangfelvétel" vágatlan hanganyagát adja át - írta esti közleményében Garabits Károly.

A Magyar Nemzet kedden közölt A baloldal jelöltje lopni tanít címmel cikket és online felületén egy hangfelvételt, amelyen a lap állítása szerint a VII. kerület 12. választókerületében induló, a kompenzációs listán is szereplő Garabits Károly hallható. A cikkben kiemelik, hogy a politikus a hangfelvételen úgy fogalmaz: "előre nem fogadunk el pénzt", "lopni az tud, aki profi a szakmájában, az amatőr az megbukik". A Magyar Nemzet azt írta, Garabits Károly arról is beszélt: megütötte Hunvald György volt VII. kerületi szocialista polgármestert és Gál György volt SZDSZ-es bizottsági elnököt is, meg fogja rugdosni azokat, akik a zömében romák lakta körzetéből nem mennek el szavazni, és háromféle rendőrigazolványa van.

A Jobbik ezután azt közölte: visszahívatná a politikust. A Fidesz VII. kerületi szervezete a közéletből való távozásra szólította fel a politikus, s hogy nyilvánosan kövesse meg Erzsébetváros polgárait, akiket eddigi félrevezetett. Ezen felül az őt jelölő "baloldali kispártokat" is felszólították, hogy határolódjanak el tőle nyilvánosan.

Az MSZP azt közölte: a kerületi szervezet dönt arról, hogy tovább támogatják-e Garabits Károlyt; az Együtt-PM úgy reagált: ha igazak a vádak, akkor vissza kell lépnie a jelöltségtől; a Demokratikus Koalíció (DK) azt mondta: úgy tudják, hogy függetlenként folytatja, ugyanakkor hozzátették, jobban tenné, ha visszalépne az indulástól.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×