Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Garabits Károly függetlenként folytatja a kampányt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Független jelöltként folytatja önkormányzati képviselőjelölti kampányát Garabits Károly, akiről a Magyar Nemzet egy hangfelvétel alapján A baloldal jelöltje lopni tanít címmel jelentetett meg cikket kedden. Ezt maga a politikus közölte az MTI-vel kedd este.

Garabits Károly - akit egyebek mellett az MSZP, a DK és az Együtt jelöltjeként vettek nyilvántartásba a VII. kerületben képviselőjelöltként - azt írta, megdöbbenéssel olvasta a Magyar Nemzet, személyét érintő írását. Ismét kiemelte: meggyőződése, hogy "az egész lejáratási kísérlet az erzsébetvárosi fidesz hatalommegtartási manőveréről szól". Ezzel együtt a politikus úgy döntött: személyével nem kívánja terhelni a baloldali összefogás pártjait, ezért független jelöltként folytatja kampányát.

A politikus közleményében a "leghatározottabban kijelentette": a felhasznált hangfelvétel valótlan, nem az ő véleményét, kijelentéseit tükrözi, ezért igaza és személyiségi joga védelmében büntető feljelentést tett a kerületi rendőrkapitányságon. Egyúttal a Magyar Nemzettől azt kérte, hogy a birtokukba jutott "állítólagos hangfelvétel" vágatlan hanganyagát adja át - írta esti közleményében Garabits Károly.

A Magyar Nemzet kedden közölt A baloldal jelöltje lopni tanít címmel cikket és online felületén egy hangfelvételt, amelyen a lap állítása szerint a VII. kerület 12. választókerületében induló, a kompenzációs listán is szereplő Garabits Károly hallható. A cikkben kiemelik, hogy a politikus a hangfelvételen úgy fogalmaz: "előre nem fogadunk el pénzt", "lopni az tud, aki profi a szakmájában, az amatőr az megbukik". A Magyar Nemzet azt írta, Garabits Károly arról is beszélt: megütötte Hunvald György volt VII. kerületi szocialista polgármestert és Gál György volt SZDSZ-es bizottsági elnököt is, meg fogja rugdosni azokat, akik a zömében romák lakta körzetéből nem mennek el szavazni, és háromféle rendőrigazolványa van.

A Jobbik ezután azt közölte: visszahívatná a politikust. A Fidesz VII. kerületi szervezete a közéletből való távozásra szólította fel a politikus, s hogy nyilvánosan kövesse meg Erzsébetváros polgárait, akiket eddigi félrevezetett. Ezen felül az őt jelölő "baloldali kispártokat" is felszólították, hogy határolódjanak el tőle nyilvánosan.

Az MSZP azt közölte: a kerületi szervezet dönt arról, hogy tovább támogatják-e Garabits Károlyt; az Együtt-PM úgy reagált: ha igazak a vádak, akkor vissza kell lépnie a jelöltségtől; a Demokratikus Koalíció (DK) azt mondta: úgy tudják, hogy függetlenként folytatja, ugyanakkor hozzátették, jobban tenné, ha visszalépne az indulástól.