Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A VII. kerületi Fidesz távozásra szólította fel Garabits Károlyt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz VII. kerületi szervezete távozásra szólította fel a közéletből az önkormányzati választáson a főváros VII. kerületében a baloldali pártok és civil szervezetek jelöltjeként induló Garabits Károlyt, akiről a Magyar Nemzet egy hangfelvétel alapján A baloldal jelöltje lopni tanít címmel jelentetett meg cikket kedden.

A Fidesz VII. kerületi szervezete kedd esti, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: megdöbbenéssel értesültek a sajtóban megjelent hangfelvételről, amelyen az MSZP, az Együtt-PM, a DK és két független szervezet által támogatott képviselőjelölt, Garabits Károly bűncselekmények sorát ismerte el, "a bűnt munkája részének tartotta, Hunvaldot és bűntársait lopni tanította, választóit lenézően becsmérelte".

Garabits Károly távozását sürgették és azt, hogy nyilvánosan kövesse meg Erzsébetváros polgárait, akiket eddigi félrevezetett. Ezen felül az őt jelölő "baloldali kispártokat" is felszólították, hogy határolódjanak el tőle nyilvánosan.

Ha ez "nem történne meg azonnal, úgy nyilvánvalóvá válik, hogy a bukott baloldal változatlanul ugyanazt kívánja folytatni, amelyet a Hunvald-korszakban egyszer már megtett: Erzsébetváros kifosztását, az ott élők becsapását és kihasználását" - írta közleményében a Fidesz kerületi szervezete.

A Magyar Nemzet kedden közölt A baloldal jelöltje lopni tanít címmel cikket és online felületén egy hangfelvételt, amelyen a lap állítása szerint a VII. kerület 12. választókerületében induló, a kompenzációs listán is szereplő Garabits Károly hallható. A cikkben kiemelik, hogy a politikus úgy fogalmaz: "előre nem fogadunk el pénzt", "lopni az tud, aki profi a szakmájában, az amatőr az megbukik". A Magyar Nemzet azt írta, Garabits Károly arról is beszélt: megütötte Hunvald György volt VII. kerületi szocialista polgármestert és Gál György volt SZDSZ-es bizottsági elnököt is, meg fogja rugdosni azokat, akik a zömében romák lakta körzetéből nem mennek el szavazni, és háromféle rendőrigazolványa van.

Garabits Károly manipuláltnak nevezte a hanganyagot. Mint elmondta: kedden ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a VII. kerületi rendőrkapitányságon. Azt, hogy a feljelentésnek pontosan mi a tartalma, egyelőre nem árulta el. Azt mondta, hogy a felvétel manipulált. Sok minden "nem úgy történt, ahogy ott leírták" és a felvételen olyan csönd van, "mintha egy hangszobában mondanám fel" - mondta. Kijelentette, hogy az ügy csak a "baloldal lejáratására" szolgál.

A Jobbik visszahívatná a politikust, az MSZP-nél a kerületi szervezet dönt arról, hogy tovább támogatják-e Garabits Károlyt, az Együtt-PM szerint, ha igazak a vádak, akkor vissza kell lépnie a jelöltségtől, a Demokratikus Koalíció (DK) pedig úgy tudja, hogy függetlenként folytatja, de a párt szerint jobban tenné, ha visszalépne az indulástól.