eur:
394.24
usd:
369.64
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Tarlós: a fővárosnak arra van szüksége, hogy vezessék

A főpolgármester szerint Budapestnek arra van szüksége, hogy vezessék, működtessék, szervezzék, fejlesszék.

Tarlós István a Lánchíd Rádió hétfő reggeli műsorában a baloldal által támogatott jelöltre utalva azt mondta: nem lehet kampányt alapozni arra, hogy hátha megsajnálják. Azt mondta, ennyi kapkodással és súlyos ismerethiánnyal nem találkozott 25 év alatt és noha nem kíván személyekre vonatkoztatva reagálni a "már-már hisztérikus fellépésekre, de az kétségtelen, hogy (...) rendkívüli ostobaságokkal találkozunk nap mint nap".

A főpolgármester Falus Ferenc megnevezése nélkül kifejtette: az egyik jelölt az újonnan felújított aquincumi tornyok előtt kérte azok felújítását, s a korrupció megszüntetését ígérte, miközben az ő politikai közösségének idejében az egész város a korrupciótól volt hangos. Ebben a ciklusban nem volt korrupciós botrány, a Városháza és az önkormányzati cégek minden szerződése elérhető négy éve a honlapon, a közbeszerzési bizottságot pedig a Jobbik irányítja, amely "szinte rögeszmeszerűen az elszámoltatással kampányol évek óta" - tette hozzá, megjegyezve azt is: az időalapú jegyrendszer bevezetését már rég elindították, s megállapodtak annak finanszírozásáról az EBRD-vel.

A Tarlós öt főbűne címmel beharangozott kampányról szólva kifejtette: érthetetlen, hogy a Városligetben mit akarnak ellenfelei; a Kossuth tér a nemzet főtere lett és csodájára járnak a turisták, a Budai várban pedig egyelőre nem történt semmi és ő nem is támogatott semmit.

Ha valaki olyan konkrétumot megígér, hogy meg fogja akadályozni, hogy a Miniszterelnökség a várba költözzön, az vigyázzon azzal, mit beszél, mert kiderül, hogy nincs tisztában sem a tulajdonviszonyokkal, sem pedig azzal, hogy mi egy főpolgármester kompetenciája - fogalmazott a városvezető, aki kiemelte: a főváros sosem volt tulajdonos a várban és nem is ad ki oda engedélyeket.

Arra a felvetésre, hogy elvették Budapest vagyonelemeit, úgy reagált: a parlament nem a fővárosra hozott törvényt, hanem országosan, a kórházak és az ellátás állami kézbe adása ugyanúgy vonatkozik Szegedre, Miskolcra, Debrecenre, Pécsre is. A vagyonelemek nem értékesíthetőek, köze nincs a történetnek a vagyonvesztéshez - mondta Tarlós István, aki megjegyezte: máig ő az egyetlen polgármester, aki - más megfontolásokból - még mindig nem írta alá az állammal a megállapodást a kórházakról.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×