eur:
395.08
usd:
370.92
bux:
65117.48
2024. április 19. péntek Emma

Az orosz autópiacra két szűk év vár

A következő két évben zsugorodik az orosz autópiac részben a gazdaságnövekedés jelentős lassulása, illetve a rubel gyengülése miatt - vélte a Ford Motor orosz vegyesvállalatának a vezetője.

Ted Cannis, a Ford és az orosz Sollers orosz autógyártó 50-50 százalékos vegyesvállalat, a Ford Sollers vezetője azt nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek, hogy az Oroszország ellen elrendelt nyugati szankciók károkat okoznak az orosz gazdaságnak, ami miatt csökken a lakosság fizetőképessége, miközben a gyengülő rubel megdrágítja az autóimportot.

Szakértők néhány éve még azzal számoltak, hogy az orosz autópiac lekörözi az Európában vezető németországit. Ez azonban nem következett be. Az új autók értékesítése augusztusban 26 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

Az idei első nyolc hónapban 1,58 millió új autót adtak el Oroszországban, ugyanebben az időszakban Németországban 2,02 milliót.

A 2011 végén alapított Ford Sollers áprilisban dolgozóinak 13 százalékát bocsátotta el, ami mintegy 700 embert jelent, és csökkentette a munkaidőt mindhárom oroszországi üzemében.

A Ford augusztusi eladása 57 százalékkal esett éves összevetésben, az összes márka közül az egyik legnagyobb ütemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×