Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Mazsihisz korábbi vezetője jogi útra tereli az ügyet - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Zoltai Gusztáv jogi útra tereli az ügyet - írja a Népszabadság. Egységes szempontrendszert kíván meghatározni a Kúria, hogy a bírók a kisajátítási perekben miként állapítsák meg az ingatlanok értékét - írja a Magyar Nemzet.

Egységes szempontrendszert kíván meghatározni a Kúria arra, hogy a bírók a kisajátítási perekben miként állapítsák meg az ingatlanok értékét - írja a Magyar Nemzet. Ennek oka, hogy a magyar jogban nincs átfogó szabályozás az ingatlanok értékének meghatározására. Ágazati rendszerek vannak, de például más tételeket alkalmaznak a bankok vagy az illetékhivatalok.

Zoltai Gusztáv jogi útra tereli az ügyet - írja a Népszabadság. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége éléről tavasszal távozott vezetőt, akit Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tanácsadónak kért fel, a hírek szerint visszahívták a Dohány utcai templomkörzet elnöki tisztéből. Erről azonban hivatalos dokumentum még nem született. Zoltai Gusztáv a lapnak úgy reagált, a sok rágalomra jogi úton fog reagálni.

Soha még ennyien: tízezrek vonultak fel a klímaváltozás elleni fellépés világnapján - írja az Index. A New York-i demonstrálók között volt Ban Ki Mun és Leonardo DiCaprió is, a Manhattan központján három és fél kilométer hosszan vonuló Klímameneten a szervezők szerint százezren vettek részt. Berlinben tízezren, Londonban negyvenezren, Budapesten nagyjából kétszázan demonstráltak.

Az Európai Unió legnagyobb energiabiztonsági kockázata az Oroszországtól való függés - írja a paksi bővítés kapcsán a Népszabadság. Az uniós energiapolitika legfontosabb rövid távú célja ezen kitettség csökkentése, derül ki az EU készülő energiabiztonsági stratégiájából. A kormányok bizonyos területeken radikális irányváltásra kényszerülhetnek

Legkésőbb október végén folytatódnak a bel-budai Millenáris park bővítésének munkálatai - közölte a Széllkapu Nonprofit Kft. ügyvezetője a Magyar Nemzettel. A kormány döntése értelmében a beruházás következő ütemében - az első a volt Ipari Minisztérium Margit körúti épületének bontása volt - a korábbi Ganz-csarnokot és az úgy nevezett melegpörgető-épületet bontják le.

Kiderült, hol a legjobb élni: Melbourne a legélhetőbb város, Damaszkusz a legrosszabb hely a világon - írja az Index. A The Economist Itelligence Unit által elkészített 140 várost tartalmazó lista első tíz helyén 4 ausztrál város szerepel, a második az osztrák főváros, Bécs, a harmadik a kanadai Vancouver.

Tartós szembenállás mutatkozik a legvalószínűbb forgatókönyvnek jelenleg Oroszország, illetve Ukrajna és a nyugati hatalmak között, amelyet biztosan megérez az európai gazdaság is - nyilatkozta a Portfolionak Timothy Ash, a Standard Bank feltörekvő piaci részlegének vezetője, aki úgy látja, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök az ukránok destabilizálásával lényegében elérhette rövid távú céljait, és így moszkvai tárgyalásokra tudja késztetni a másik "tábort" a helyzet hosszabb távú rendezése érdekében.

A lapos tévék méretére zsugorított háztartási akkumulátorokat vizionál a Tesla vezetője - írja a napi.hu. Az új energiatárolót napközben napenergiával előállított elektromos árammal töltenék fel, hogy az esti csúcsfogyasztás idején felhasználható legyen a tiszta és olcsó energia. A cég egy ötmilliárd dollárba kerülő, gigantikus akkumulátorgyártó üzem felépítését tervezi.

Elkészült a legolcsóbb európai városokat összesítő 10-es toplista - írja a pénzcentrum.hu. A nagyobb településeket 2014-ben is a turisták egy hétvégére jutó legalapvetőbb költségei alapján rangsorolták. A tizedik Brüsszel, a harmadik helyen Varsó áll, a második Vilnius, a lista szerint a legolcsóbb város a kontinensen Budapest.