eur:
393.87
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Újabb százötven településen vezetik be a bűnmegelőzési mintaprogramot

Újabb százötven településen vezetik be a rendőrség, a polgárőrség és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács közös bűnmegelőzési mintaprogramját - jelentette be Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a programot elindító rendezvényen szombaton Budapesten.

A programot 100x100 biztonságról 250x100 biztonságra nevezik át, utalva arra, hogy 250 településen vezetik be, teljes biztonságra törekedve. A mintaprogram célja ugyanakkor 2013. márciusi indulása óta nem változott: javítani kell a lakosság szubjektív biztonságérzetét és csökkenteni kell a jogsértések számát. A programhoz szeptembertől négy fővárosi kerület, 31 város és 115 község csatlakozott.

Tasnádi László, a Belügyminisztérium államtitkára a konferencián elmondott beszédében azt hangsúlyozta, hogy a polgárőrség munkájában a rendőrséggel kialakított együttműködés az egyik legfontosabb, ennek volt mintapéldája a 100x100 elnevezésű mintaprogram, amely jó gyakorlatnak minősült.

Hozzátette: a kormány támogatja a programot, és a polgárőrség idén további 200 millió forintot kap.

Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány a rendezvényen azt mondta, kétségekkel és kérdőjelekkel indult el a program, de több regionális fórum után látszott: "telitalálat" volt, és folytatni kell.

Fontosnak nevezte, hogy a rendőrség az önkormányzatok álláspontját is figyelembe veszi, és hangsúlyozta: a települések egyedi helyzetére egyedi válaszokat kell adni és közösen kell kidolgozni a programokat - mondta.

A 250x100 program 2015 végéig tart.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×