eur:
392.89
usd:
366.03
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Tarlós tarolhat október 12-én?

Tarlós István meggyőző előnnyel vezeti a főpolgármester-jelölti versenyt. A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása szerint a potenciális szavazói bázison a jelenlegi fideszes polgármester 50 százalékkal rendelkezik. A közös baloldali jelölt, Falus Ferenc pedig 11 százalékával jelenleg még a 14 százalékos Bokros Lajost sem tudja megelőzni.

A Nézőpont Intézet ezer fős reprezentatív telefonos budapesti közvélemény-kutatásából

- amelyet szeptember 7. és 17. között készített a cég - az is látható, hogy az összes megkérdezett 38 százaléka szavazna Tarlós Istvánra az önkormányzati választáson. A második helyen jelenleg Bokros Lajos áll 12 százaléknyi szimpatizánssal, a baloldali pártok által támogatott Falus Ferenc pedig csak 8 százaléknyi támogatót tudhat maga mögött az összes megkérdezett körében.

Csárdi Antal és Staudt Gábor e körben egyaránt 3-3 százaléknyi szimpatizánssal rendelkezik.

A Fidesz-KDNP összességében meggyőző előnnyel rendelkezik a fővárosi pártpreferenciák szerint is, ami alapvetően a baloldali szavazók megosztottságából következik. Az összes megkérdezett közül 32 százalék szimpatizál a kormánypárttal, az Együtt-PM 10, az LMP 9, az MSZP és a DK 8-8, a Jobbik pedig 7 százaléknyi szimpatizánssal rendelkezik Budapesten. Ha a fővárosi baloldali szimpatizánsokra egy tömbként tekintünk, jól látható, hogy a budapesti pártpreferencia alapvetően kiegyenlített a kormánypártok és a baloldali ellenzék relációjában -
a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatása szerint.

Mindez azt is jelenti, hogy az október 12-i voksolás nem tekinthető tét nélkülinek, a "billegő" kerületekben ugyanis fontos szerepe lesz az ottani polgármester-választásnak is. A kerületi polgármesterek többségét jelenleg adó Fidesz-KDNP számára viszont kedvezhet, hogy az összes válaszadó 65 százaléka elégedett kerülete polgármesterének munkájával.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×