eur:
393.96
usd:
364.65
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Lemond miniszteri megbízatásáról Navracsics Tibor

Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter pénteken hivatalosan értesítette Áder János köztársasági elnököt és Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy lemond miniszteri megbízatásáról.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium péntek reggeli, az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll, hogy Navracsics Tibor - akit oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekkel foglalkozó biztosnak jelölt Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság megválasztott elnöke - az október elsejei európai parlamenti meghallgatásra történő eredményes felkészülése érdekében mond le megbízatásáról.

Twitter-üzenetében Navracsics Tibor péntek reggel azt írta: "Mától kizárólag az európai parlamenti meghallgatásra történő felkészülésre koncentrálok, ezért lemondtam miniszteri megbízatásomról."

A tárca szóvivője, Nagy Anna az MTI megkeresésére azt mondta, arról, hogy Navracsics Tibor lemondása mikortól hatályos, a köztársasági elnök dönt.

Jean-Claude Juncker szeptember 10-én javasolta oktatással, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekkel foglalkozó biztosnak Navracsics Tibort.

A brüsszeli testület közleménye szerint a magyar biztos a bizottság kulturális és oktatási, továbbá a foglalkoztatási, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős főigazgatósága és az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat munkájára támaszkodhat majd, emellett ő felel majd a Munkavédelmi és Egészségügyi Ügynökséggel, a szakképzések továbbfejlesztéséért felelős központtal, a munka- és életkörülmények javításán dolgozó alapítvánnyal és az Európai Képzési Alapítvánnyal fenntartott kapcsolatokért.

A biztosjelölti meghallgatások szeptember 29-én kezdődnek és október 7-én zárulnak. Minden meghallgatás három órán át tart majd. Az egyelőre nem végleges európai parlamenti menetrend szerint Navracsics Tibor az EP-szakbizottsági meghallgatását október elsejére, a 18 és 21 óra közötti idősávba ütemezték be.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×